- Petter kan bli verdensmester!

KARLSTAD (Dagbladet): Petter Solberg (27) får solid støtte fra lagkompis Tommi Mäkinen (37). - Petter trenger litt mer erfaring, men, ja, han kan bli verdensmester, sier finnen.

Mäkinen var fire år på rad - fra 1996 til 1999 - uslåelig på rally-verdenstoppen. Foran denne sesongen skiftet han fra Mitsubishi til Subaru, og skal hjelpe Solberg mot nye høyder.

Den Puuppola-baserte finnen mener Rally-Norges nye håp har potensial til å overta rallytronen.

- Petter har bra fart, men han har mer å lære. For eksempel hva jeg kan se som bør gjøres annerledes med bilen. Jeg tror det er stor forskjell på Subaru-bilene allerede, sier Mäkinen til Dagbladet.

Det viste årets første rally i Monte Carlo, hvor finnen tok topplassen, mens Solberg ble sjettemann.

- Kan vinne

Spydeberg-gutten (27) kjørte i går inn til 5. plass i den såkalte «shakedown» - den siste treningskjøringen før selve rallyet starter tidlig i dag. Men bare 1,3 sekunder skilte ham fra førstemann Marcus Grönholm i Peugeot. Han var 1/10 sekund bak Mäkinen.

- Petter er en av dem som kan vinne her i Sverige, understreker finnen.

Solberg blir åpenbart smigret av lagkompisskrytet.

- Det tar tid å lære alt, men jeg nærmer meg stygt. Og jeg lærer ganske kjapt, sier Solberg til Dagbladet.

Likevel:

- Jeg prater ikke om å vinne mitt første VM-løp nå.

Treffe 100 prosent

I dag morges kjører han for nettopp det, i et løp som har vært arrangert siden 1965, men som fortsatt ikke er vunnet av andre enn svensker og finner.

- Vi må ta ganske hardt i fra starten av, jeg må treffe 100 prosent helt fra begynnelsen av løpet. Håpet er å gjøre det bedre enn i fjor. Litt press må jeg jo legge på meg sjøl, sier Solberg.

RALLYHÅPET: Petter Solberg kjører ut fra startpodiet.