Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Petter kan bli verdensmester!

KARLSTAD (Dagbladet): Petter Solberg (27) får solid støtte fra lagkompis Tommi Mäkinen (37). - Petter trenger litt mer erfaring, men, ja, han kan bli verdensmester, sier finnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mäkinen var fire år på rad - fra 1996 til 1999 - uslåelig på rally-verdenstoppen. Foran denne sesongen skiftet han fra Mitsubishi til Subaru, og skal hjelpe Solberg mot nye høyder.

Den Puuppola-baserte finnen mener Rally-Norges nye håp har potensial til å overta rallytronen.

- Petter har bra fart, men han har mer å lære. For eksempel hva jeg kan se som bør gjøres annerledes med bilen. Jeg tror det er stor forskjell på Subaru-bilene allerede, sier Mäkinen til Dagbladet.

Det viste årets første rally i Monte Carlo, hvor finnen tok topplassen, mens Solberg ble sjettemann.

- Kan vinne

Spydeberg-gutten (27) kjørte i går inn til 5. plass i den såkalte «shakedown» - den siste treningskjøringen før selve rallyet starter tidlig i dag. Men bare 1,3 sekunder skilte ham fra førstemann Marcus Grönholm i Peugeot. Han var 1/10 sekund bak Mäkinen.

- Petter er en av dem som kan vinne her i Sverige, understreker finnen.

Solberg blir åpenbart smigret av lagkompisskrytet.

- Det tar tid å lære alt, men jeg nærmer meg stygt. Og jeg lærer ganske kjapt, sier Solberg til Dagbladet.

Likevel:

- Jeg prater ikke om å vinne mitt første VM-løp nå.

Treffe 100 prosent

I dag morges kjører han for nettopp det, i et løp som har vært arrangert siden 1965, men som fortsatt ikke er vunnet av andre enn svensker og finner.

- Vi må ta ganske hardt i fra starten av, jeg må treffe 100 prosent helt fra begynnelsen av løpet. Håpet er å gjøre det bedre enn i fjor. Litt press må jeg jo legge på meg sjøl, sier Solberg.

RALLYHÅPET: Petter Solberg kjører ut fra startpodiet.
Hele Norges coronakart