Petter kan fortsatt ta VM-sølv

Og i dag vant han en etappe i Katalonia.

(Dagbladet.no): Petter Solberg fikk en hyggelig avslutning på Rally Katalonia i dag.

Etter at han kjørte ut på fredag og mistet tre fartsprøver, har han brukt resten av helga på å teste ut bilen med forskjellige innstillinger.

På nest siste fartsprøve, SS14, hadde Subaru-teamet tydeligvis funnet det perfekte oppsettet for Solberg, som fikk beste tid i mål.

- De siste to prøvene var virkelig gode, og jeg er fornøyd med etappeseieren, sier nordmannen til teamets hjemmeside.

- Bilen blir bedre

- Vi tester fortsatt ut nye idéer og bilen blir bedre og bedre hele tida. Jeg har en god følelse, sier alltid like positive Petter.

På siste fartsprøve ble han nummer tre, 10,1 sekunder bak Mirko Hirvonen.

Petter tok faktisk inn ti sekunder på Sebastien Loeb på dagens fartsprøver, og endte til slutt 18 minutter bak den suverene franskmannen, inkludert 15 minutters straffetillegg for å ikke fullføre tre fartsprøver.

ETAPPESEIER: Petter Solberg vant en etappe i dag. Her i aksjon under Rally Katalonia i går. Foto: Scanpix/Reuters
ETAPPESEIER: Petter Solberg vant en etappe i dag. Her i aksjon under Rally Katalonia i går. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Loeb vant rallyet foran Citroën-lagkamerat Francois Duval, og tok dermed sin tiende seier for sesongen. Loeb er forlengst verdensmester 2005.

Grönholm måtte bryte

Petter Solberg kjemper fortsatt om andreplassen i VM-sammendraget. I går kveld forsvant den eneste konkurrenten, Peugeot-føreren Marcus Grönholm, også ut av rallyet. Finnen fikk problemer med radiatoren, og måtte trekke seg fra det som så ut til å være en sikker tredjeplass.

Dermed står Solberg og Grönholm likt også foran sesongens siste rally, i Australia 11.-13. november.

REAL TRØKK: Slik så bilen til Petter Solberg ut etter utkjøringen fredag.