Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Petter kan vinne VM

GRAND HOTELL (Dagbladet.no): Petter Solberg starter sesongen med spådommer om at nordmannen allerede neste år kan gå helt til topps rally-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om 10 dager går startskuddet på årets rally-VM i Monte Carlo. Norske Petter Solberg kjører på isglatte veier i Frankrike med solid backing av sjefene i Subaru.

Ikke bare er Solberg i år likestilt med legenden og den nye lagkameraten Tommy Mäkinen i Subaru-teamet, han presenteres også som en av sportens største stjerner etter bare én full sesong.

- Petter er allerede en stjerne, han er en av de unge som er sultne og forstår ting. Han er en god ambassadør for sporten, sier sportsdirektør George Donaldson i Subaru-teamet.

Blant de beste

Solberg ble nummer to i Akropolis-rallyet i fjor. I år er målet en rallyseier på VM-turneen. Sportsdirektøren mener nordmannen kan sikte enda høyere i framtida.

- Det ville være dumt av meg å spekulere i om Petter kan vinne VM-tittelen denne sesongen, men han vil kjempe om en topplass sammenlagt. De andre førerne rangerer ham helt blant de beste, sier Donaldson til Dagbladet.no.

- Når kan han gå helt til topps i VM?

- I 2003 eller 2004 er han en seriøs utfordrer. Jeg regner med at han kan vinne enkelte rallyer i år.

Sjøl er Petter Solberg sjeleglad for all rosen fra sjefene. Han trives veldig godt i jobben sin og er ikke redd for et stjernestempel.

- Det er bare utrolig morsomt. Jeg kunne ikke tenke meg å ha en annen jobb, sier Petter til Dagbladet.no.

På sykehus

Sesongstarten neste uke i Monte Carlo er han mer usikker på. Ikke bare er løypa ekstrem tøff med vanskelige overganger fra tørr asfalt til glatt is, men fysikken hans er ikke helt i orden heller.

Det skyldes den for tidlig fødte sønnen Oliver og egen sjukdom, som satte en stopper for hardtrening på tampen av fjoråret.

- Jeg har ligget på sykehus, men alt ser ut til å gå bra. Oliver er også helt fin nå. Han veide 980 gram da han ble født, men nå er han fire kilo.

Han tror likevel han kan hevde seg i det han kaller et «gamblerløp» i Frankrike. Ifjor kjørte han rett ut på første dag.

- Jeg er ikke bra nok trent, men jeg tror ikke det setter meg tilbake. I år må jeg bare ha litt mer respekt for løypa. Det er helt ekstremt der, sier Petter Solberg.

(Dagbladet.no)

STJERNESTATUS: Petter Solberg presenteres som en av rallysportens stjerner denne sesongen.
NESTE ÅR...</B> Subarus sportsdirektør George Donaldson mener Petter skal kjempe om VM-tittelen i rally allerede neste år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!