Petter kaster ut damene

Vanligvis er det Pirelli-damer som står for poseringen til den italienske dekkfabrikanten. Nå har de vraket jentene for heller å bruke mer penger på utvikling av nye dekk til Petter Solberg (30).

-  Ja, de har kuttet ut å sende jenter i tights til VM-rundene i rally. På den måten kan de i stedet bruke enda mer penger på utvikling av nye dekk. Og der har de en jobb å gjøre, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Subaru-stjerna var mektig oppgitt etter VM-runden på New Zealand for to uker siden, fordi konkurrenten Michelin hadde utviklet dekk som var langt bedre enn hva Pirelli - som blant andre Subaru bruker - klarte å hoste opp.

Pirelli har helt siden 1964 gitt ut egen Pirelli-kalender med lettkledde jenter som et viktig ledd i sin markedsføring. På samme måte har de i mange år sendt et kobbel av jenter i en tettsittende «Pirelli-drakt» for å vekke oppmerksomhet og skape blest om den italienske dekkleverandøren.

-  Pirelli-mannen

I tillegg til avtalen med Subaru har Pirelli også en egen avtale med Petter Solberg, som gjør VM-lederen til selskapets internasjonale frontfigur.

-  Jeg er Pirelli-mannen, he he. Men jeg mangler den tightsen som jentene brukte, sier Petter Solberg - som attpåtil poserer med oppkneppet skjorte.

I bar overkropp får du likevel neppe se rallyesset. Petter mener det har gått inflasjon i folk som stiller lettkledd opp på bilder.

-  Det er nok andre som har gjort det i Norge. Snart er det vel ingen igjen som ikke har stilt opp i Se og Hør med bar overkropp. Jeg har ikke stilt opp på noe sånt. Iallfall ikke som jeg vet om ... Hvis jeg skal briefe, så skal det være med kjeften, ikke med kroppen, sier Petter Solberg.

Tester tirsdag

Etter dekknedturen i New Zealand kastet Pirelli seg umiddelbart rundt for å utvikle et nytt dekk til grusunderlag. Etter helgas VM-runde på Sardinia reiser Petter rett videre til Toscana for en «megaviktig» dekktest på tirsdag.

-  Én dag er alt vi har til testing. Det nye dekket er klart først på mandag og på onsdag må vi nominere dekk til neste VM-runde. Jeg håper Pirelli har tatt et stort steg i riktig retning, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Til helgas løp er han ikke bekymret for Pirelli-dekkene.

-  Det er mye løsere grus her enn i New Zealand, så de dekkene vi har her er gode, med bra traction (feste). Det er for øvrig samme type som vi brukte på de tre første etappene i New Zealand, sier Solberg.

Subaru-føreren vant dette løpet med over to minutters margin i fjor, og under gårsdagens «shakedown», som er bilteamenes siste test før løpsstart, var han raskest av samtlige.

-  Hva blir løpsopplegget før helgas løp?-  Det har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Jeg må se an formen før start.

FØR: Slik har den italienske dekkprodusenten Pirelli pleid å markedsføre seg selv under VM-runder i rallly: Med lettkledde jenter. Her er det Zoe (fra venstre), Sam, Carly, Charlie, Simone og Maureen som tar seg av Petter Solberg under VM-runden i Tyskland i 2003.