Petter kjøper eget jetfly

Pendling til 25 mill. kroner.

(Dagbladet.no): Petter Solberg har kjøpt seg jetfly, skriver VG.

Rallystjernen har anskaffet seg et Cessna Citation 550, slik at han sparer reisetid og kan bruke mer tid med familien i Spydeberg og Monaco.

- Jeg har kjøpt det av hensyn til familien. Nå bruker jeg én dag, istedenfor tre, på for eksempel et PR-oppdrag eller testing av bilen. Jeg drar på morgenen og er hjemme igjen på kvelden, sier Petter til avisa.

Det anslås av maskinen har en verdi på 25 millioner kroner - selv om flyet er brukt og fra 1991.

Opprinnelig har jetflyet ni seter, men Solberg skal ha droppet to seter for å få bedre plass i kabinen. Cessnaen har plass til to piloter.

Ifølge VG brukte Subaru-føreren flyet for første gang da han reiste hjem fra Rally Kypros sist helg. I stedet for å vente på rutefly satte 30-åringen kursen direkte til Norge for 17. mai-feiring i Spydeberg.

- I min jobb sparer jeg enormt med tid på det. Ett år på ti år. Når jeg slutter med rally, vil jeg ikke ha bruk for det lenger, sier Petter til avisa.

LUKSUS I LUFTA: Slik framstår Cessna Citaton Bravo på flyselskapets egne nettsider. Nå har Petter Solberg kjøpt et fly. Foto: bravo.cessna.com
LUKSUS I LUFTA: Slik framstår Cessna Citaton Bravo på flyselskapets egne nettsider. Nå har Petter Solberg kjøpt et fly. Foto: bravo.cessna.com Vis mer