Petter kjører leiebil på Kypros

Subaru'n forsinket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdens beste rallyførere står på Kypros uten rallybiler og - utstyr. Petter Solberg og co. må legge ut på gjennomkjøring før VM-runden i leiebiler med høyreratt.

- Veldig kjedelig. Det kan fort bli tull med notene når vi sitter på feil side i bilen under gjennomkjøringen. Men det er likt for alle, sier verdensmesteren til NTB.

Grunnen til at alle rallystjernene mangler bilene sine, er at båten som frakter utstyret til alle lagene er forsinket. Det har vært kraftig vind på Kypros de siste dagene.

- Vi vet ikke hva årsaken til forsinkelsen er, men det er nok været, mener Petter Solberg.

Gjennomkjøringen finner sted tidlig i moren, og den forsinkede båten er ventet til havn samme dag. VM-runden starter fredag morgen.

Gjennomkjøringen skulle vært gjort i egne treningsbiler, som er helt vanlige doninger. Men de er i det minste satt opp med rattet på venstre side. I Kypros er det fortsatt påbudt høyrekjøring.

Først i morgen ettermiddag er båten som frakter alle teamenes treningsbiler, løpsbiler, reservedeler og annet utstyr ventet til Kypros.

Storebror Henning skal kjøre sin tredje VM-runde i Rally Kypros. Sammen med kartleser Cato Menkerud har 31-åringen forberedt seg godt, men også Hennings Peugeot 206 står fast i den forsinkede fraktebåten.

- Det er litt usikkert hvordan vi skal gjøre unna gjennomkjøringen. Antakeligvis må vi kjøre med vanlige leiebiler, sier Henning Solberg.

Først under shakedown (testkjøring) torsdag får rallystjernene gjensyn med løpsredskapen.

(NTB)

VANT SIST:</B> Petter Solberg spratt champagnen etter seier i New Zealand. Før Kypros-rallyet ligger han på fjerdeplass i VM.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer