- Petter kjører som en mester

Petter Solberg (28) ble hyllet som en ekte mester av Subaru-sjef David Lapworth etter den sterke 3. plassens i helgas VM-rally i San Remo - Solbergs aller første pallplassering i et asfaltløp.

- Petter kjører nå som en mester. Og ikke bare fikk han sin første pallplassering på asfalt, men på flere fartsetapper var han raskere enn samtlige på både våt og tørr asfalt. Nå venter vi bare på Petters første VM-seier, sier Subaru-sjef David Lapworth.

Den norske Subaru-føreren vant tre av de 18 fartsetappene i årets San Remo-rally. De øvrige 15 ble alle vunnet av Peugeot.

- Jeg er nok verdens lykkeligste rallyfører akkurat nå. Dette er helt klart et av mine aller beste VM-løp. Det er så jeg blir litt imponert over meg selv, faktisk, smiler Petter Solberg.

- Sinnssykt viktig

Spydeberg-gutten har to pallplasseringer på grus fra før. Helgas asfaltprestasjon viser at han nå kan hamle opp med alle uansett underlag.

- Hvis jeg skal bli verdensmester en dag, er jeg nødt til å kunne vinne på både grus og asfalt. Derfor er denne tredjeplassen sinnssykt viktig - og veldig positiv med tanke på neste år, sier Solberg til Dagbladet.

At fjorårets verdensmester, Richard Burns (Peugeot), kom på fjerdeplass, gjorde lykken enda større.

- Burns ble verdensmester i Subaru i fjor, og kjører i år den bilen som er overlegent best på asfalt. Når jeg da slår ham, kan jeg ikke være annet enn fornøyd.

Fikk klem

Britiske Burns ligger på andreplass i VM-sammendraget og har fortsatt et lite håp om å ta igjen Peugeot-kollega - og VM-leder - Marcus Grönholm i kampen om årets tittel.

- Etter løpet kom Grönholm bort til meg og ga meg en klem for at jeg slo Burns. Det sier litt om hvor spesielt dette er, smiler Petter.

Foruten en snurring og en tjuvstart lørdag, fungerte alt perfekt for Petter hele helga.

- Det har bare vært å gi bånn gass hele tida, og nå gleder jeg meg allerede til neste VM-runde i New Zealand.

Jakter bronsen

Med fire nye VM-poeng i går har Petter 23 totalt, og ligger på sjetteplass sammenlagt. Men det er bare ti poeng opp til Colin McRae på tredjeplass. Med tre VM-runder igjen har Solberg fortsatt et håp om å klare det.

PS! I dag fyller Petters sønn Oliver ett år. Og hva tror du gaven fra pappa er? En firehjuling med motor!

HISTORISK POKAL: Petter Solberg jubler for 3. plassen i helgas VM-rally i San Remo. Det er Spydeberg-guttens første pallplassering i et asfaltløp. Og etterpå ble han hyllet av Subaru-sjefen som en ekte mester.