Petter knuste ruta til Loeb

«Send regninga til Subaru!» var Petters melding til erkekonkurrenten etter uhellet.

LAMIA/OSLO (Dagbladet.no): Petter Solberg endte på en skuffende 9. plass i Rally Akropolis etter masse problemer med bilen.

En som ikke hadde problemer av noe slag gjennom rallyet var vinner Sebastien Loeb - inntil Petter Solberg skulle gratulere ham med seieren.

Endelig Loeb-problemer

Den norske gladgutten løp bort til franskmannens Citroën og hoppet opp på panseret og la seg over frontruta. Men da Petter skulle reise seg var han uheldig og knuste ruta til den suverene vinneren av rallyet!

- Send regninga til Subaru, fleipet og lo Petter Solberg etter at Loeb endelig fikk problemer med bilen.

Sebastien Loeb tar uhellet med en god porsjon latter.

- Hehe, jeg kommer nok ikke til å sende regninga, nei. Frontruter har blitt knust før og kommer garantert til å bli knust igjen, sier VM-lederen.

- Og uansett er det ikke jeg som betaler!

HER ER RUTA! Petter Solberg showet for konkurrenten Sebastien Loeb og publikum, men det endte med ei knust rute. Foto: Roy Wahlstrøm
HER ER RUTA! Petter Solberg showet for konkurrenten Sebastien Loeb og publikum, men det endte med ei knust rute. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer

I VM-sammendraget ligger nå Petter 23 poeng bak Loeb - noe nordmannen selvsagt ikke er fornøyd med.- Vi er veldig langt bak og det blir vanskelig å ta ham igjen. Men det er alltids en sjanse, sier Petter til Dagbladet.

- Gjør alt riktig

- Jeg har ikke gitt opp kampen VM-tittelen, lover Petter som også passer på å takke fansen for støtten han har fått gjennom den vanskelige helga i Hellas.

Rally Akropolis endte med en knust frontrute for Loeb, men det er nok også det eneste som har gått galt for den suverene franske rallyføreren.

- Citroën gjør alt riktig for tida. Men vi kan ikke bare grave oss ned, sier en optimistisk Petter.

Loeb er ydmyk etter helgas suverene oppvisning og er enig med Petter i at VM ennå ikke er avgjort.

- Spenningen i toppen er ikke avgjort ennå. Jeg har tatt 65 poeng på åtte løp, men det er fortsatt åtte løp igjen og mange poeng som skal deles ut, sier Loeb til Dagbladet.no.

- Veldig stolt

Før han gir litt sympati til sin norske konkurrent.

- Petter var ikke heldig i dette rallyet. Han startet med vekttrøbbel på torsdagen, og det må ha vært vanskelig å holde konsentrasjonen oppe med så mye rot.

Loeb står nå med fem VM-seire på rad, noe som er tangering av rekorden til landsmannen Didier Auryol.

- Jeg er naturligvis veldig stolt over å ha tangert den rekorden, smiler verdens beste bilfører.

SEIERSINTERVJUET: Sebastien Loeb lar seg villig intervjue sittende på taket av sin Citroën - med knust frontrute.