PÅ SAMLING: Marit Bjørgen på landslagsamling på Sognefjell tidligere i sommer. I et lengre invervju med svenske Expressen snakker skidronningen blant annet om fyllekjøringa til Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug
PÅ SAMLING: Marit Bjørgen på landslagsamling på Sognefjell tidligere i sommer. I et lengre invervju med svenske Expressen snakker skidronningen blant annet om fyllekjøringa til Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

«Petter kommer aldri til å få noen sympati fra meg»

Men Bjørgen føler med Northug som person.

I et intervju med svenske Expressen uttaler den norske skidronningen seg om Petter Northugs fyllekjøring i Trondheim natt til 4. mai — og hun legger ikke skjul på at langrennskollegaens handling er noe hun tar sterk avstand fra.

- Det var helt uakseptabelt. Petter kommer aldri til å få noen sympati fra meg for det han gjorde, sier Marit Bjørgen til Expressen.

- Ikke hatt det lett Fordømmelsen av Northug har vært massiv i både tradisjonelle og sosiale medier.

- Det er klart at Petter har fått ekstra juling fordi han er en offentlig person. Akkurat det kan sikkert føles urettferdig, og jeg synes synd på Petter som person, sier hun.

På spørsmål om hvorfor hun synes synd på han, svarer Bjørgen slik:

- Jeg tror ikke han har hatt det så lett bestandig. Jeg har sett den livssituasjonen han lever i og det presset som er på han. Jeg har sett hvor tøft det har vært for han å leve med det presset — selv om situasjonen delvis er selvforskyldt.

- Han er bare et menneske, som alle oss andre, minner hun om.

18 gull Selv om hun ikke føler symptati for han etter fyllekjøringen, så tror ikke Bjørgen at hendelsen vil påvirke forholdet mellom henne og Northug.

Med sine tre OL-gull i Sotsji er Marit Bjørgen nå oppe i 18 gullmedaljer i OL- og VM-sammenheng. Til vinteren kan hun plusse på den statistikken under VM i svenske Falun. Der blir hjemmehåpet Charlotte Kalla trolig en av dem hun må knive tøffest mot.

Kalla fikk selv med seg ett OL-gull i vinter, sammen med de tre lagvenninnene på stafetten.

Unner rival gull Bjørgen hevder at hun vil unne Kalla gull på hjemmebane til vinteren.

- Hun har alle muligheter, og jeg vil bli glad på hennes vegne om hun klarer det. Jeg vet hvor stort det var for meg å vinne gull på hjemmebane i 2011, sier Marit Bjørgen til Expressen.