- Petter kunne vel ikke vært mer nede

Henning Solberg mener Prodrive har gjort en for dårlig jobb.

Henning Solberg er skuffet over at Prodrive, som blant annet drifter Subarus rallyaktivitet, ikke ryddet opp før det var kroken på døra.

- Det kom som et sjokk på meg at Subaru gikk ut med dette samme dag som påmeldingen til VM, sier storebror Solberg til NTB.

Han hevder det ikke hadde vært noe problem å ha fått tak i sponsorer slik at Subaru fortsatt kunne ha kjørt i WRC også kommende sesong.

- Det er masse sponsorer som ville ha sponset, og her har Prodrive gjort en for dårlig jobb, sier Solberg.
Deppet 

Han var selvsagt ikke akkurat lystig da NTB snakket med ham, men forteller om en lillebror som var enda lenger nede.


- Han (Petter) kunne vel ikke vært mer nede enn han var mandag da jeg snakket med ham, sier han.

Om Petter Solberg kjører VM kommende sesong er uvisst. Han er under kontrakt med Subaru Japan også i 2009 og bilprodusenten kan velge å bruke verdensmesteren til reklame og PR fordi de skal betale lønnen hans i enda et år.

Gjør de det betyr det at Henning Solbergs drøm går i tusen knas, i hvert fall foreløpig.

SKUFFET BRØDREPAR: Henning Solberg mener Petter Solbergs arbeidsgiver Prodrive har gjort en for dårlig jobb i jakten på sponsorer til rallysatsingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
SKUFFET BRØDREPAR: Henning Solberg mener Petter Solbergs arbeidsgiver Prodrive har gjort en for dårlig jobb i jakten på sponsorer til rallysatsingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

- Jeg ville fullført kontrakten, mitt råd til Petter er bare å vente på beskjed fra Japan. Men jeg sa til Petter at vi ikke skulle gi opp drømmen vår: Å stå sammen på toppen av pallen i Rally Norway.

(NTB)

- Petter kunne vel ikke vært mer nede