Petter leder i Mexico

Petter Solberg (29) vant to av kveldens fire etapper i Rally Mexico, og leder med 5,2 sekunder foran erkerivalen Sebastian Loeb.

 • Følg Rally Mexico: Direkte prøve for prøve

  GUANAJUATO (Dagbladet.no): Etter fredagens fire fartsprøver i Rally Mexico leder Petter Solberg sammenlagt med 5,2 sekunder foran erkerivalen, franske Sebastian Loeb.

  Loeb vant kveldens siste etappe med 5,6 sekunder, men klarte ikke å hamle opp med sammenlagtforspranget til 29-åringen fra Spydeberg.

  Suveren start


  Petter Solberg fikk en kanonstart da han suste inn til en knusende seier på første etappe.

  På andre slo Sebastien Loeb tilbake, og halverte det sterke forspranget Solberg hadde etter første fartsprøve. Årsaken var ifølge Petter enkel.

  - Jeg valgte dekk som er best på en miks av våt og tørr grus. Loeb hadde valgt dekk for tørre forhold. Og på den andre prøven var det knusktørt. Så da tapte jeg mye på midtpartiet, sier han til Dagbladet.no.

  Men Solberg lærte av franskmannen. Før den tredje prøven la han selv om til solskinnsdekk - og det ga umiddelbare resultater. Han kjørte 3,7 sekunder raskere enn Loeb, og økte ledelsen sammenlagt til 10,8 sekunder.

  Det var en strålende fornøyd Solberg som var inne på service etter to fartsettapper.

  - Følelsen er veldig bra. Vi har ikke hatt noen problemer med bilen, og det har gått overraskende fort, sa Solberg til Dagbladet.no.

  Foran kveldens siste etappe ledet han med 10,8 sekunder foran Loeb. Forspranget er nå minket til 5,2 sekunder, men Petter Solberg ligger likevel best an foran morgendagens fartsprøver. Den første starter klokka 15.55 norsk tid.

  Finnen Marcus Grönholm ligger på en foreløpig på tredjeplass i Rally Mexico.

  LES MER:
 • www.wrc.com
 • www.swrt.com
 • www.pettersolberg.com
I TET: Petter Solberg og Subaru fikk en drømmestart, men tapte noen sekunder til konkurrenten på andre fartsprøve. De tok han inn igjen på tredje etappe.
RIVALER BAK RATTET: Sebastian Loeb er Petters argeste konkurrent i VM-sammendraget.