Petter leder med åtte sekunder

Sebastien Loeb hevder han trekker seg ut av kampen om VM-tittelen i rally.

Følg hver eneste mellomtid direkte i VM-rallyet på WRCs offisielle hjemmeside! Fabrikkmesterskapet er viktigst, påstår Sebastien Loeb og hevder han trekker seg ut av kampen om VM-tittelen.

- Så fint! Da skrur jeg ned til tomgang, svarer Petter Solberg og blir med på leken.

Nordmannen leder Rally Storbritannia med 8,0 sekunder til erkerival og tittelutfordrer Loeb før fortsettelsen i morgen. Da var tiden inne for å prøve alle lovlige triks for franskmannen.

- Løpet er kjørt. Jeg har fått ordrer om å konsentrere meg om å vinne fabrikkmesterskapet for Citroén, og det er viktigere enn at jeg selv blir verdensmester, sa Loeb da han kom inn til dagens tredje service fredag ettermiddag.

Med på leken

Petter Solberg nektet å la seg lure, men ble med på leken overfor alle de utenlandske mediene. 28-åringen lot som om han tok Loebs utspill for god fisk og svarte villig vekk at han nå anser Loeb ute av kampen om seieren i Wales og VM-tittelen. Til norske journalister - og på norsk - hadde pipen en annen lyd.

- Dette er bare tull og taktisk lureri for å forsøke å få meg på andre tanker. Dette har jeg vært med på før, sa Solberg og hånlo av franskmannen.

Faktum er at Loeb angrep fra start fredag morgen, slo Solberg så vidt til å begynne med, men tapte tid og ledelsen utover dagen. Selv uten at nordmannen kjørte for fullt.

Grafikk: REUTERS
Grafikk: REUTERS Vis mer

- Alt går rolig og kontrollert for seg. Vi kjører med gassen i bånn, men tar ingen unødige sjanser. Det ser jeg på sporvalget at Loeb gjør. Jeg har alltid et par hakk til å sette inn om jeg må, sa Solberg selvsikkert.

Risikerer intet

VM-tittelen er nærmere enn noen gang for Solberg. Carlos Sainz kjørte ut tidlig fredag, måtte bryte rallyet og er ute av tittelkampen. Nå er det bare Loeb som står i veien.

Seier i VM forutsetter at han slår den jevngamle franskmannen i Wales.

- Jeg er spent, det kribler i magen og har ikke sjanse til å kjenne etter noen god følelse om jeg leder. Herfra vil vi veksle på ledelsen helt fram til søndag. Alt er åpent ennå. Nå venter folk bare på at en eller annen skal gjøre feil, og det har ikke jeg tenkt å gjøre. Det er ingen grunn til å risikere noe nå. Jeg får heller ta i ekstra om det blir nødvendig siste dag, fortalte Petter Solberg.

Tommi Mäkinen ligger på tredjeplass etter fem fartsprøver, 1.32,2 minutt bak Solberg. Finnen med fire VM-titler og 24 enkeltseirer i karrieren, kjører sitt 143. og aller siste rally i Wales.

Rally Storbritannia avsluttes etter totalt 18 fartsprøver søndag.(NTB)

LEDER: Petter Solberg har overtatt teten foran Sebastian Loeb etter fire fartsprøver i Rally Storbritannia. Nordmannen kjører svært stødig.