Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter lettet over landslagsavtalen: - Hadde ingen plan b

Petter Northug satset alt på at han fikk en avtale med skiforbundet. Treningsopplegget var bare rettet inn mot verdenscupen.

HAR SATSET MOT VERDENSCUPEN HELE TIDA: Petter Northugs trener innrømmer at de ikke har hatt noen annen plan enn å gå verdenscup.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
HAR SATSET MOT VERDENSCUPEN HELE TIDA: Petter Northugs trener innrømmer at de ikke har hatt noen annen plan enn å gå verdenscup.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VAL SENALES (Dagbladet): - Det var ingen plan b. Det blir overskrifta di, det tenker jeg, sier Petter Northugs trener, Stig Rune Kveen til Dagbladet. 

- Var det ingen plan b?

- Nei, altså, hvis ikke avtalen var gått i boks måtte vi jo ha funnet på noe annet. Mindre skirenn og turrenn. Men vi er jo veldig glade for at avtalen kom i havn og at det er langsiktighet. Det er vi veldig, veldig fornøyd med.

Dagbladet møter Kveen mellom dagens to økter i solskinnet i det grisgrendte dalføret som akkurat i disse dager samler verdens beste langrennsløpere til rolig skitrening på breen i enden av taubanen. På 3000 meter handler høydeoppholdet om å samle overskudd og røde blodlegemer nok til å lykkes i den kommende verdenscupen. 

Lagt opp treninga til v-cup
Petter har allerede vært her i snaut to uker. Alle treningstimene han har lagt ned så langt i år har vært rettet mot én eneste ting: Verdenscupen og tourene der. Derfor var det så viktig å få på plass avtalen med skiforbundet også. 

- Treningsmessig så satsa vi jo på at det skulle ordne seg. Det har jo vært det Petter har trent for i sommer og høst, så vi har hatt trua på at det skulle ordne seg til slutt, og heldigvis så gjorde det det, sier Kveen.

For da skiforbundet trakk tilbake tilbudet om en landslagsavtale tidligere i høst, og med det gjorde det umulig for Petter å gå i verdenscupen, måtte han selv komme på banen for å få forhandlingene på glid igjen.

Der og da var nemlig måneders knallhardt treningsarbeide i ferd med å degraderes til langt mindre glamorøse arenaer. 

Ville gått Norgescup
- Det er jo mange skirenn vi kunne gått, da. Jeg regner med at vi hadde fått lov til å gå Norgescuprenn og Scancuprenn, men klart, det er jo én ting som gjaldt for Petter, og det var å få avtalen i boks sånn at han får gå world cup-renn og mesterskap framover, sier Kveen i dag, og legger til: 

- Det er en lettelse at det ordna seg. Det gjør at man kan fokusere på Kuusamo (åpningsrennene i verdenscupen, red.anm.).

Men én ting er årets sesong, den har han forsåvidt hatt et stående tilbud om å få gå i hele sommer. Grunnen til at Petter ikke har grepet den har vært det manager Are Sørum Langås har gjentatt hver eneste gang du har hørt ham svare på hvorfor det ikke er blitt noen avtale. 

Langsiktigheten
- Nå er det naturlig at vi setter oss ned og finner en langsiktig løsning, er mantraet Langås har gjentatt og gjentatt. Og derfor ville ikke Petter godta nok en ettårsavtale med forbundet. 

- Langsiktigheten var viktig, for da kan vi ha full fokus mot neste sesong. Da slipper vi den debatten og bråket rundt avtale hvert år, sier Kveen.
 
- Det har stjålet litt energi hver gang?

- Nei, det har det ikke, men man får jo disse spørsmålene hele tida, om det ordner seg med kontrakten. Det er det jo ikke vi som sitter og forhandler direkte om selv, vi er ute på treningsfeltet, og da har vi ikke så mye å si om akkurat det. Det blir veldig bra å få ro og sportslig fokus nå.

Det er ikke mer enn drøyt to uker til den nasjonale sesongstarten på Beitostølen går av stabelen, og selv om Petter selv er flink til å stenge ute alt av usportslig støy, var det på tide å få avklart hva han skal gå i årene framover. 

Milepælene er allerede satt.

- Det er mesterskap som trigger Petter mest, men i år er det minitouren i Kuusamo, Tour de Ski og Tour of Canada som blir hovedmålene, sier stig Rune Kveen.

Dét er plan a.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!