Petter lurt av snøen i Rally Monte Carlo

Ned på sjuende etter feil dekkvalg.

NEDSNØDD: Petter Solberg valgte feil dekk da det ble snøvær i Rally Monte Carlo, og falt til sjuendeplass i sammendraget. Foto: Robert Pratta, Reuters/Scanpix
NEDSNØDD: Petter Solberg valgte feil dekk da det ble snøvær i Rally Monte Carlo, og falt til sjuendeplass i sammendraget. Foto: Robert Pratta, Reuters/ScanpixVis mer

Petter Solberg var oppe på 2.-plass i Rally Monte Carlo da det begynte å snø kraftig i dag. Feil dekkvalg sendte ham ned til 7.-plass.

Ulike dekkvalg gjorde store utslag på dagens to siste fartsprøver. Bryan Bouffier, som er fransk mester og en rutinert Rally Monte Carlo-deltaker, var blant dem som valgte snødekk. Det hjalp ham fra 7.-plass til ledelse.

Juho Hänninen og Petter Solberg, som hadde de to første plassene etter to av dagens fire fartsprøver, valgte blandingsdekk. Det viste seg å være helt feil, og de tapte kraftig til konkurrenter som hadde skodd bilen bedre.

- Det var så absolutt ikke det beste valget, og jeg kan love at den siste prøven virket uendelig mye lenger enn den var. Det var verre enn sommerdekk på vinterføre, sa Solberg til sitt nettsted.

Hänninen og Solberg er nummer seks og sju, henholdsvis 2.35 og 3.49 minutter etter lederen.

- Vi tok en sjanse fordi vi trodde snøværet ikke ville bli så ille, men vi tok feil. Slikt kan skje i dette rallyet. Nå blir det veldig vanskelig, men vi gir oss ikke, sa Hänninen.

- Det er en ny dag i morgen og fortsatt mulig å ta igjen mye tid, sa Solberg.

Bouffier leder foran siste etappe 28 sekunder foran François Delecour og 1.05 foran Freddy Loix. Loix raste nedover på listen etter en avkjøring på annen fartsprøve torsdag, men kjørte seg opp igjen etter at han i likhet med Bouffier og Delecour la om til snødekk.

Rallyet avsluttes fredag og natt til lørdag med fem nye fartsprøver.

Rally Monte Carlo er del av den nye International Rally Challenge, som arrangeres i konkurranse med rally-VM.

(NTB)