Petter mangler 10 millioner

Må leie bil til rally-VM.

MANGLER SPONSORER: Petter Solberg stiller til start i VM, men innrømmer at han gjerne skulle kjøpt bilen han skal delta med. Foto: AFP/JOSEP LAGO
MANGLER SPONSORER: Petter Solberg stiller til start i VM, men innrømmer at han gjerne skulle kjøpt bilen han skal delta med. Foto: AFP/JOSEP LAGOVis mer

Anslagsvis 10 millioner kroner mangler i Petter Solbergs (36) budsjett for å gjennomføre full sesong i rally-VM.

15 dager før VM-starten i Sverige, bekrefter Solberg overfor NTB at han fortsatt mangler 30 prosent av pengene som skal til for å kjempe om VM-tittelen i 2011.

- Jeg jobber døgnet rundt for å få alt på plass og er i dialog med flere aktuelle sponsorer. Fortsatt er det ledige sponsorplasser på panseret, bakskjermen og foran på capsen min, sier Petter Solberg.

Forrige sesong hadde Solberg et budsjett på over 30 millioner kroner. Det er grunn til å tro at beløpet er større i år.

I månedsvis har verdensmesteren fra 2003 kjempet for å få tilgang til det beste utstyret i en sesong der nye biler skal innføres. Omsider er en avtale med Citroën på plass.

- Jeg skal drifte eget team, men leie bil av Citroën. Det blir litt dyrere enn å kjøpe, men det er eneste alternativ. Jeg har sagt ja til avtalen, men ikke skrevet under på noe ennå. Først må jeg ha budsjettet i havn.

Avtalen om å få bruke en av Citroëns nye DS 3 WRC-modeller har sittet lengre enn langt inne for den franske bilprodusenten, som ønsker seg regjerende mester Sebastien Loeb og unggutten Sebastien Ogier på toppen av seierspallen.

Rally-VM inneholder 13 runder kommende sesong.

Også tidligere formel 1-verdensmester Kimi Räikkönen (31) har fått på plass en avtale med Citroën om å kjøre deres bil i årets VM, i første omgang ti av rundene.

(NTB)