Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter måtte kjøre med støvmaske

Mens storebror Henning krasjet fra pallplass i Rally Sardinia.

(Dagbladet.no): Brødrene Solberg har både vært uheldig og udyktig under Rally Sardinia. Begge er dermed sjanseløse i sammendraget. Men Petter viser nå hva han kan så lenge han har en bil som går som den skal.

På dagens tiende fartsetappe vant Petter Solberg. Bak Petter fulgte en klynge som plasserte seg omtrent sju sekunder bak yngstemann Solberg. Ellevte fartsprøve gikk ikke fulgt så bra. Petter kjørte inn til en sjettplass, knappe 25 sekunder etter suverene Sebastian Loeb. Subaru-føreren avsluttet lørdagen med en 4. plass på siste fartsprøve. 

-  Det har vært tøft med alt støvet hele lørdagen. Det støver veldig mye her. Bilen er ikke så lett å kjøre, sa Petter Solberg til wrc-radio etter lørdagens kjøring. Det støvet så mye i bilen til Solberg at han kjørte den siste etappen med støvmaske.

Eldstemann Henning lå lenge an til en strålende pallplassering. Desverre ødela et tre den drømmen.

Uflaks - igjen 

For storebror Solberg imponerte både fredag og i dag tidlig under Rally Sardinia. Etter at leder Marcus Grönholm måtte bryte på den åttende fartsprøven, lå Henning på en imponerende tredjeplass. På den niende fartsprøven forsvant dessverre muligheten til å klatre opp på podiet med de store gutta.

Rett før mål krasjet Henning inn i et tre og måtte bryte. WRC-radio opplyser at radiatoren sprakk, og at det var dette som gjor at de ikke kunne fortsette.

Petter har kjørt godt i hele dag, men gårsdagens problemer gjør at han er uten sjanser i sammendraget.

STØVETE: Petter har vært uheldig igjen, men kjører seg tross alt opp i sammendraget. Lørdag måtte han kjøre med støvmaske på grunn av de vanskelige kjøreforholdene. Foto: EPA
STØVETE: Petter har vært uheldig igjen, men kjører seg tross alt opp i sammendraget. Lørdag måtte han kjøre med støvmaske på grunn av de vanskelige kjøreforholdene. Foto: EPA Vis mer

- Vi er i angrepsposisjon nå. Nå handler det om å vinne neste etappe hele tiden. Det er ikke noe problem, sa en sedvanlig optimistisk Petter til WRC-radio etter fartsprøve ni.

Med også Grönholm ute av dansen, ser det ut til at det nok en gang kan gå mot seier for Sebastian Loeb.

Den suverene franskmannen leder rallyet med to minutter og 17 sekunder når 12 av 18 fartsprøver er kjørt. Finnen Mikko Hirvonen ligger på andreplass sammenlagt foran Daniel Sordo. Petter Solberg ligger på 9. plass, seks minutter og 57 sekunder bak Loeb.

– Vi har en stor ledelse før søndagen. Bilen fungerer bra og jeg holder en god rytme. Jeg fortsetter å kjøre så fort jeg kan på hver etappe, sier Loeb.

Petter måtte kjøre med støvmaske
SKUFFENDE: Henning Solberg lå an til pallplass, men krasjet sannsynligvis i fra det på fartsprøve ni.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling