Petter mener storebror er bedre på snø

- Nei, han er favoritten, sier Henning.

(Dagbladet.no): Fra torsdag til søndag skal brødrene Petter og Henning Solberg måle krefter i Rally Sverige. Henning hevder at han og Petter ikke bryr seg om hvem som vinner brødreduellen.

- Det er slikt vi leker oss med når vi ragger rundt i en gammel Volvo på jordet hjemme, sa storebror til Dagbladet.no i desember.

Foran starten i Rally Sverige i morgen, har de begge uttalte ambisjoner om en plass på pallen. Men når det gjelder innbyrdes oppgjør, fremhever begge den andre som den beste.

- Henning har alltid vært god, og har mye erfaring med å kjøre på snø. Der er han bedre enn meg, sa lillebror Petter til Glåmdalen under testing i Sverige søndag.

- Petter større favoritt

Storebror vil ikke umiddelbart gå med på det.

- Petter vant tross alt i Sverige i 2005. Det har ikke jeg gjort. Så Petter er en større favoritt enn meg, sier Henning til Dagbladet.no.

Det kan nesten høres ut som begge vil dytte forventningspresset på den andre. Kanskje det er litt broderlig kappestrid likevel? Rally Sverige er jo ikke langt unna kappkjøring med Volvo i hjemme Spydeberg.

FAVORITT: Petter Solberg må nok en gang regnes som en av de tre hovedfavorittene, mener storebror Henning før Rally Sverige. Her er Petter og kartleser Phil Mills på vei mot seieren i Rally Sverige for to år siden. Foto: EPA/Scanpix
FAVORITT: Petter Solberg må nok en gang regnes som en av de tre hovedfavorittene, mener storebror Henning før Rally Sverige. Her er Petter og kartleser Phil Mills på vei mot seieren i Rally Sverige for to år siden. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Hundre mot fem mil testing

Henning er også på plass i Sverige nå, og har denne uka fått testet sin nye Ford Focus på snøføre for første gang.

Men selv om bilen kjennes veldig bra - ifølge Henning sju til ti prosent bedre enn Peugeoten fra i fjor - minner han om de forskjellige forutsetningene verdens beste rallybrødre har.

- Petter har kjørt 100 mil test på lørdag og søndag. Jeg har kjørt fem mil. Der har du forskjellen. Jeg må føle meg mer fram når vi kommer til selve løpet, sier Henning.

- Bedre bil enn Petter

Men med ny bil for Henning - og mens Petter først får sin nye Subaru Impreza etter Rally Norge neste uke - tror storebror at forutsetningene for brødreduellen blir jevnere enn noensinne.

- Jeg har en bedre bil enn Petter. Og nå er dekkene like, så han kan ikke skylde på det lenger heller, sier Henning.

Henning mener likevel at lillebror Solberg nok en gang må finne seg i å være i det ypperste favorittsjiktet sammen med Sebastien Loeb og Marcus Grönholm.

Petter mener storebror er bedre på snø

- Dessuten tror jeg kanskje Mikko Hirvonen vil blande seg mer inn enn han gjorde i fjor. Egentlig er det veldig mange som kan blande seg inn, det er mange biler med.

VM-løypene noe annet enn NM

I tillegg til Solberg-duoen er det to andre nordmenn med i WRC-klassen i Rally Sverige: Thomas Schie (31) og Mads Østberg (19).

Unge Østberg har slått Schie i de to første NM-rundene i år.

- Mads har vist seg veldig sterk, mens Thomas har mye erfaring, sier Henning Solberg.

Men han mener det ikke går an å sammenlikne det å kjøre en NM-runde og VM. Først og fremst fordi selve løypa er mye mer krevende.

- I VM er vi mer utenfor en innenfor veien. Å vende seg til det er vanskelig, sier Henning.

Han mener likevel at både Schie og Østberg skal kunne være med å kjempe om tider blant de ti beste i Rally Sverige.

• Din mening: Får vi en nordmann på pallen i Rally Sverige?

BEDRE BIL: Henning Solberg mener han og kartleser Cato Menkerud sitter i verdens beste rallybil - Ford Focus WRC.