Petter mot karrierens nest beste

Har kjørt seg opp i Spania.

SOLID AV SOLBERG: Petter Solberg ligger på andreplass i Rally Spania. Foto: AP
SOLID AV SOLBERG: Petter Solberg ligger på andreplass i Rally Spania. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Greier Petter Solberg (35) å tviholde på annenplassen i Rally Spania, kan han juble for tidenes nest beste VM-plassering i et asfaltrally.

Nordmannen viste rå kjøring i de katalanske fjellene lørdag og klatret fra fjerde- til annenplass. Beholder han den plasseringen etter søndagens avslutning, blir det som en miniseier å regne.

For bare tre ganger i karrieren hittil har Petter Solberg kjørt til plasseringer på seierspallen med asfalt som underlag. Forrige gang det skjedde var for fem år og en måned siden på Korsika.

- Dette er nok noe av det beste jeg har prestert på asfalt noensinne. Bare det å slå Daniel Sordo på hans hjemmebane, er veldig bra gjort av meg. Nå er jeg høyt oppe, har god kontroll på det som skal skje og veldig tro på at annenplassen blir min, sa Petter Solberg til NTB.

Sparer dekk Rallyets lengste fartsprøver står fortsatt for tur. To ganger 42 kilometer søndag kan bety både vinn og forsvinn.

- Jeg vet at bilen har en svakhet på lange fartsprøver på grunn av frontdifferensialen som står på nå. Men da handler det om å være litt lur og ta vare på dekkene. Temperatur og dekktrykk blir avgjørende, mener en svært selvsikker Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer