Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter møter Skiforbundet i helga

Møtetidspunkt avtalt.

MOT LØSNING? Petter Northug skal møte Skiforbundet en av de første dagene. Det kan bety en løsning på konflikten. Foto: Thomas Rasmus Skaug.
MOT LØSNING? Petter Northug skal møte Skiforbundet en av de første dagene. Det kan bety en løsning på konflikten. Foto: Thomas Rasmus Skaug. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northug har omsider svart på Skiforbundet invitasjon om et møte vedrørende langrennsframtida hans.

- Møtet vil finne sted en av de første dagene. Jeg ønsker ikke å si noe om sted eller tidspunkt, bekrefter informasjonssjef Espen Graff i NSF overfor Dagbladet.

- Etter ønske fra Petter Northug og hans team vil vi ikke gå ut med tid og sted for møtet, men vi kommer med mer info etter at gjennomført, sier Graff til Dagbladet.

Fra Skiforbundet vil president Erik Røste, generalsekretær Stein Opsal og formann i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad stille.

Hvem Petter Northug tar med seg for å diskutere kommende vinters eventuelle landslagsavtale, er ikke kjent. Men ventelig vil manager Are Sørum Langås stille på møtet. Representanter fra Coop har vært med på tilsvarende møter tidsligere i sommer, men Dagbladet er ikke kjent med om Petters personlige sponsor vil stille denne gang.

Ble utestengt Både Petter Northug og Norges Skiforbund har et felles ønske om at Northug skal gå verdenscup for Norge til vinteren. De er derimot langt fra enige om rammene.

Etter at Petter Northug forlot landslaget til fordel for privatsatsing med Copp i ryggen foran 2013/14-sesongen, har hans landslagsdeltagelse vært et evig diskusjonstema. Det toppet seg forrige uke da skisktyret satte hardt mot hard og nektet Northug deltagelse i verdenscupen i og med at han ikke hadde signert det framlagte forslaget til en avtale.

Striden bunner i at Northugs sponsor står i direkte konkurranse med en av forbundets egne sponsorer, matvarekjeden Spar. Forbundet forbeholder seg bransjeekslusivitet, og tillater derfor - i prinsippet - ingen løpere å reklamere for konkurrenter til forbundssponsorer.

Men Petter Northug er nå engang Petter Northug, med all sin makt og status. Derfor har han da også fått spesialbehandling av forbundet.

I 2013/14-sesongen fikk han anledning til å gå ut og inn av landslaget gjennom hele vinteren. Sist vinter var han landslagsløper fra november til april - og fikk med seg fire VM-gull.

Stridens kjerne Skistyret så imidlertid klare problemer med at Northug fikk representere en konkurrent halve året, og vedtok i 2014 at kun løpere som signerte landslagsavtale fra mai i år, skulle få representere Norge i verdenscup, Tour de Ski og mesterskap.

Skistyret valgte likevel å svelge en liten kamel da de i juni i år gjorde et unntak for Northug og tilbød ham en blåkopi av avtalen fra i fjor. Det tilbudet fikk Northug i juni, men etter flere møter hadde han fortsatt ikke svart da skistyret møttes i Oslo forrige helg.

Det fikk president Erik Røste til å si at nok var nok, og meddele at Northug per definisjon ikke ville representere Norge kommende vinter.

Ba om møte Nå er altså døra åpnet på gløtt igjen.

Northug, som gjennom sitt team har ytret ønske om både en mer langsiktig og forutsigbar avtale, og en ordning der han kan få «gå ut av» landslaget i perioder for å gå utvalgte langløp, svarte på utestengelsen med å be om dialog med forbundet.

Det fikk han et tilbud om, og dette møtet er nå altså berammet. Etter det Dagbladet har grunn til å tro vil det finne sted denne helgen.

- Det vil imidlertid ikke Petters manager Are Sørum Langås verken bekrefte eller avkrefte.

- Jeg kan bekrefte at vi har avtalt å møtes. Petter ønsker en ryddig dialog direkte med Skiforbundet, og ikke gjennom mediene. Det er bakgrunnen for ønsket om å ikke tid og sted, sier Sørum Langås til Dagbladet.

Hva som kommer ut av møtet, er selvsagt umulig å spå, men Erik Røste har tidligere gjort det klart at Skiforbundet ikke har noe mer å gå på enn hva som lå i avtalen Petter Northug hadde til vurdering i sommer.
 

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!