Petter motiveres av svensk-norsk ordkrig

Fikk hat-postkort fra Gällivare.

LADER OPP TIL NY SESONG: Petter Northug er for tida på treningssamling med herrelandslaget i langrenn i Val Senales, i Italia. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
LADER OPP TIL NY SESONG: Petter Northug er for tida på treningssamling med herrelandslaget i langrenn i Val Senales, i Italia. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

|||Petter Northug lekte ofte med konkurrentene sist sesong. I år er han den alle vil slå. Ordkrigen er for lengst i gang.

Marcus Hellner har sagt det. Han mener det bare er Northug å snakke om i den norske troppen. Sveitseren Dario Cologna har vært frampå han også.

Uansett hva nordtrønderen gjør, så følges han med argusøyne.

- Jeg ønsker sterkt at den svensk-norske duellen er der. Den krigen er viktig for min motivasjon. Jeg trener på det og er forberedt på det. Det er show, men det skal det være, sa Northug da NTB fikk fem minutter med ham på utøverhotellet Kurzras i Val Senales onsdag ettermiddag.

- Jeg var sammen med Marcus noen dager i sommer, men jeg kjenner ham egentlig ikke så godt. Han er litt av samme typen som meg, og han liker å si fra. Vi er alle like gamle, og Dario er nok den roligste av oss.

Uønsket Normalt får Northug brev der han blir bedt om å sende autografen. Her om dagen dukket det opp et brev av et helt annet slag.

- Jeg fikk et kort der det sto at jeg ikke var ønsket i Gällivare i november. Det sto at jeg ikke var velkommen, sier Northug og trekker på smilebåndet.

Det er nettopp på 15-kilometeren i fri teknikk i Gällivare lørdag 20. november at han har tenkt å vise seg fram for første gang på ordentlig vis denne sesongen.

Gällivare er hjemstedet til Hellner ...

- Beitohelgen blir bare forberedelser til Gällivare.

Tett - Flere løpere legger ut treningsdagbøkene sine på nett, og her i Val Senales bor dere til og med på samme hotell som sveitserne. Det virker ikke som dere lenger gjemmer unna hemmelighetene?

- Jo da, vi gjør det skjønner du. Jeg deler ikke mine innerste tanker og planer om hva jeg for eksempel gjør foran et mesterskap. Offentlige treningsdagbøker er bare for å villede. Motivasjonsmessig tenker jeg ikke på konkurrentene. Det er VM i Oslo som står i hodet på meg.

Onsdag ble økten på breen avlyst på grunn av dårlig vær i morgentimene. Tirsdag var derimot forholdene perfekt, og Northug og et hundretall andre løpere koste seg i lavt tempo på snøen.

Senere på kvelden var det derimot ikke noe lusetempo da rulleskiene var framme i stupbratte motbakker. Northug gjorde som han pleier på det siste intervalldraget. Han startet jakten et godt stykke bak lagkameratene og nådde dem akkurat inn da økten var ferdig.

Jakte - Det er vanvittig bra at vi får noen slike økter. Det er bra for meg, da får jeg jakte. Jeg prøver å se for meg at det er konkurranse og prøver å tenke på de tekniske oppgavene jeg skal gjennomføre.

Gjennomføringen tirsdag sto definitivt til laud.

(NTB)

SVENSK SEIER: Det svenske stafettlaget kom først i mål under OL. Foto: REUTERS/Michael Dalder
SVENSK SEIER: Det svenske stafettlaget kom først i mål under OL. Foto: REUTERS/Michael Dalder Vis mer