Petter ned én plass i Rally Polen

Ett sekund foran Henning.

FALT EN PLASSERING: Petter Solber holder fremdeles storebror Henning bak seg, men falt en plassering på andre dag av Rally Polen. Foto: EPA/STR
FALT EN PLASSERING: Petter Solber holder fremdeles storebror Henning bak seg, men falt en plassering på andre dag av Rally Polen. Foto: EPA/STRVis mer

|||Bare 1,3 sekunder skiller rallybrødrene Petter og Henning Solberg foran avslutningsetappen i Rally Polen søndag.

Petter Solberg tapte en plassering og holder femteplassen etter to etapper. Storebror Henning følger på plassen bak, men begge har muligheter til å avansere ytterligere.

Den finske Ford-føreren Mikko Hirvonen ligger an til å ta sin annen strake rundeseier og overta VM-føringen fra Sebastien Loeb. Han er imidlertid bare 12 sekunder foran lagkameraten Jari Matti Latvala når fem fartsprøver gjenstår i grusrallyet. Spanske Dani Sordo holder en sikker tredjeplass 38,5 sekunder bak.

Grusrallyet i Polen har vist seg som et svært raskt rally. Førerne satser maksimalt og holder «flatt jern».

Klampen i bånn
— Denne ettermiddagen har bare vært helt utrolig. Det er lenge siden vi har kunnet kjøre med klampen i bånn. Det har vært en bra dag til tross for at jeg ikke hadde ventet at det skulle være så tøff kamp om seieren, sa Hirvonen til wrc.com.

Petter Solberg i sin lånte Citroën Xsara startet dagen på fjerdeplass, men måtte se franske Sebastien Ogier passere seg på resultatlisten. 7,4 sekunder skiller de to.

Henning Solberg følger på sjetteplass. Ford-føreren har bare 1,3 sekunder opp til lillebror.

Trenger mer fart

— Jeg må virkelig kjempe for tidene, ved å kjøre over grensen. Jeg må gjøre noe for å få mer fart i bilen foran neste VM-runde. Jeg trenger mer fart på rettstrekkene, sa Petter Solberg.

Henning Solberg forventet duellen med broren og vil fryde seg stort hvis han klarer å slå ham.

— Vi tar med oss denne duellen til i morgen. Det blir tøft, men det vil være deilig å slå Petter, sa Henning Solberg.

Mads Østberg ligger an til 10.-plass foran søndagens avslutning. Han er seks og et halvt minutt bak lederen.
VM-leder Sebastien Loeb fikk fart på bilen sin igjen etter problemer fredag, men ligger godt over 19 minutter bak teten på 13.-plass.

NTB)