Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Nome med Vålerenga-bok

Nok en sportsbok er lansert: «Vi er Vål'enga» heter verket som blant annet er skrevet av Petter Nome. Vålerenga-supporteren og tv-kjendisen frykter ikke at verket vil drukne i havet av sportsbøker som er kommet den siste tiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Dæhlie, Erik Thorstvedt, Anja Andersen, Egil Drillo Olsen... Julegavetilbudene for den sportsinteresserte Ola Nordmann er større enn noen gang. Men Petter Nome tror ikke hans Vålerenga-verk vil gå i glemmeboka:

- Jeg tror boka ville selge seg selv. Såpass mange er etter hvert blitt svært opptatt av denne klubben, sier han til NTB.

Randen av konkurs

Nome har gått med bokideen siden han som Vålerenga-beboer ble med for å hjelpe klubben i en vanskelig periode for snart tre år siden. Da sto klubben på randen av konkurs og med trusler om å miste profflisensen. En storstilt kronerulling reddet klubben fra degradering til 8. divisjon.

Typisk Vål'enga

- Det startet i en periode preget av mye rot og dårlig økonomi. Men mye er forandret siden den gang. Økonomien er bedret og nå er det mange millioner kroner på bok. Denne sesongen har vært en jubelsesong uten like. Men den inneholder også Wormdal- og Davidsen-sakene, to typiske «Vålerenga»-saker. Det er det som gjør klubben så spesiell, sier Nome.

Som medforfattere har Nome hatt med seg Rune Andersen og Dag H. Bredesen. Andersen har tatt seg av det klubbhistoriske, mens Bredesen har holdt orden på den rikholdige klubbstatistikken.

- Jeg hadde planer om å komme ut med boka i fjor, men etter nedrykket syntes jeg ikke det passet så bra, forteller Nome.

Miljøskildring

I boka prøver Nome og Andersen å tegne et bilde av bydelen som skapte laget. Fra miljøet på Sotahjørnet rundt århundreskifet der pastor Hans Møller Gasmann startet fotballpartiet Spark, til dagens Vålerenga hvor nesten helprofesjonelle spillere og Klanen er de dominerende.

Klanen har svært stor betydning for Vålerenga og har fått et eget kapittel kalt «Den 12. spilleren».

- Boka er også en advarsel til de som vil kødde med Vålerenga, slutter Nome.

Hele Norges coronakart