Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug angriper svenskene med egen hiphop-låt

- Har laga helvete. Se hele musikkvideoen her.

OSLO/SEISER ALM (Dagbladet): Petter Northug har en lang historie med å mobbe våre venner i øst, og nå gjør han det igjen.

Med hiphop-låta «Jävla Norrbagge» går han til et nytt angrep på svenskene. Hele låta og videoen ble vist på TV 2 denne uka.

Dagbladet har fått tillatelse til å vise videoen i sin helhet, og du kan se den i videovinduet øverst i saken.

Låta lages i forbindelse med sesongpremieren på «Sirkus Northug», som er tilbake på skjermen 30. desember. I låta rapper Northug sammen med den svenske artisten Shajan Ghanfili.

Dette sier Petter Northug til Dagbladet om svenskelåta som nå er lansert:

- Den var ikke min ide. Jeg kan stille meg veldig bak låta, for jeg syns jo det var en veldig artig idé, da. Det eneste jeg fikk beskjed om var å stille opp i studio, sier han.

- Var plutselig i studio - Hvem sin ide var det?

- Det var «Sirkus Northug»-gjengen som hadde veldig lyst til å lage en låt, og da dro det fort i gang. Plutselig var vi i studio, og teksten var nesten klar. Men det som er fint med den er at den baserer seg ikke så mye på det som skal skje framover. Den baserer seg mest på det som har skjedd bakoveri tid, så det er mest et historisk perspektiv på det. Det er det som er fint med sangen, men det blir garantert oppstyr rundt den sangen. Nå har ikke jeg sett musikkvideoen, men det mangler vel bare at det er mye hud der også, så smeller det vel bra der og tenker jeg, sier trønderen.

I låta gjentar Northug frasen «Det er så jævla lætt» gang på gang. Han erkjenner at låta kan komme til å lage bråk nå som den er sluppet i sin helhet.

Helvete - Vi har sagt tidligere at vi skal legge lista lavere og være mer forsiktige. Nå dreit vi i det og laga helvete, så da er det tilbake til krigen da, flirer han overfor TV 2.

Northug innrømmer samtidig at han syns sin egen musikalske debut er ganske så bra.

- Låta er kul, og jeg får den ikke ut av hodet, sier han.

JULESAMLING: Petter Northug trener i høyden i Seiser Alm i jula for å finne OL-formen. Her under elghufstrening i helga. Foto: Erlend Haugen / Dagbladet
JULESAMLING: Petter Northug trener i høyden i Seiser Alm i jula for å finne OL-formen. Her under elghufstrening i helga. Foto: Erlend Haugen / Dagbladet Vis mer