Petter Northug eksperimenterer med å bo i ekstremhøyde

- Artig å se at han er så motivert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL SENALES (Dagbladet): Akkurat nå går Petter Northug inn i avslutninga av høydeoppholdet i italienske Val Senales. Og akkurat nå prøver han på noe bare et fåtall andre langrennsutøvere har gjort før ham. 

Han bor på over 3000 meters høyde for å få maks utbytte av samlinga - på toppen av gondolbanen i Val Senales. Forsøker å endre litt Det er en av endringene Petter gjør i det som for mesterskapsløperen Northug er en mellomsesong. 

- Ja. Vi har endra litt på det høyderegimet Petter gjennomfører. På de to foregående høydesamlingene har vi avslutta høyere. Vi har avslutta de samlingene på Stelvio-passet. Den forrige samlinga hadde vi ti døgn oppå passet, og det er på en måte å prøve litt for å se hvordan vi reagerer. Det er veldig fint å gjøre det i år med tanke på å legge en god plan for det som skjer neste år. God trening på enda høyere høyde er en av endringene i år, sier Northugs trener, Stig Rune Kveen, til Dagbladet. - Øker dere intensiteten på treninga også?

- Nei, intensiteten må justeres litt i høyden, men nå bruker jo Petter de periodene hjemme veldig godt. Han trener hardt hele måneden han er hjemme mellom høydesamlingene. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer