Petter Northug eksperimenterer med å bo i ekstremhøyde

- Artig å se at han er så motivert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL SENALES (Dagbladet): Akkurat nå går Petter Northug inn i avslutninga av høydeoppholdet i italienske Val Senales. Og akkurat nå prøver han på noe bare et fåtall andre langrennsutøvere har gjort før ham. 

Han bor på over 3000 meters høyde for å få maks utbytte av samlinga - på toppen av gondolbanen i Val Senales.

Forsøker å endre litt Det er en av endringene Petter gjør i det som for mesterskapsløperen Northug er en mellomsesong. 

- Ja. Vi har endra litt på det høyderegimet Petter gjennomfører. På de to foregående høydesamlingene har vi avslutta høyere. Vi har avslutta de samlingene på Stelvio-passet. Den forrige samlinga hadde vi ti døgn oppå passet, og det er på en måte å prøve litt for å se hvordan vi reagerer. Det er veldig fint å gjøre det i år med tanke på å legge en god plan for det som skjer neste år. God trening på enda høyere høyde er en av endringene i år, sier Northugs trener, Stig Rune Kveen, til Dagbladet.
 
- Øker dere intensiteten på treninga også?

- Nei, intensiteten må justeres litt i høyden, men nå bruker jo Petter de periodene hjemme veldig godt. Han trener hardt hele måneden han er hjemme mellom høydesamlingene. 

Satser mot Lahti Hva Petters egne vurderinger om høyde-eksperimentet er, kan du se i videoen øverst i saken. Lykkes Kveen og Petter med å få enda mer ut av høydeoppholdene, setter det standarden for oppkjøringa til neste mesterskap. 

Det går i Lahti i 2017. Etter at avtalen med skiforbundet kom i havn er det Lahti som er neste hovedmål for Northug. 

- Det er veldig artig å se at han er så motivert i en mellomsesong, og året etter at han fant formen og gjorde det så bra i Falun. Det er veldig fascinerende å se hvordan han kjører på, sier Kveen.

• Hør hva Petter Northug selv sier om høydeoppholdet i videoen øverst i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer