- Petter Northug er en snylter

Aslak Sira Myhre mener Norges skistjerne er et symbol på hva som er galt med Norge.

SNYLTER? Langrennsløperen Petter Northug er symbolet på snylternasjonen Norge er i ferd med å utvikle seg til, mener Aslak Sira Myhre.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SNYLTER? Langrennsløperen Petter Northug er symbolet på snylternasjonen Norge er i ferd med å utvikle seg til, mener Aslak Sira Myhre. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveldens «Korrespondentarna» på Sveriges Television kommer Aslak Sira Myhre med hard kritikk av det han mener er en gal utvikling i både den norske langrennssporten og det norske samfunnet.

I sentrum: Norges største VM-håp på herresiden, Petter Northug.

- Petter Northug representerer det nye Norge. Hans ideal er at noen andre skal ligge og dra. Målet for Northug er ikke å sløse krefter på å dra selv. Alle skal jobbe og han skal spurte til slutt. Han er en snylter, og det er også det nye norske idealet: At man skal leve av andres arbeid, sier Sira Myhre i programmet.Overfor Dagbladet utdyper lederen for Litteraturhuset i Oslo sin bekymring.

- I dette landet har «I ditt ansikts sved skal du tjene ditt brød!» vært et ideal. I Norge har man skullet jobbe til livets opphold selv, innen industri, fiske eller jordbruk. Nå har vi blitt til et land hvor polakker skal gjøre rørleggerjobben og svensker skal lage drinkene, mens vi selv skal leve av oljefondet. Vi er i ferd med å bli en kollektiv snylternasjon, sier Aslak Sira Myhre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer