Petter Northug er fortsatt ikke kvitt forkjølelsen

Fortsetter på pensjonistnivå en uke til.

SJUK: Petter Northug, her under Toppidrettsveka på Kynken i Sær-Trøndelag, er ikke friskmeldt riktig enda. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SJUK: Petter Northug, her under Toppidrettsveka på Kynken i Sær-Trøndelag, er ikke friskmeldt riktig enda. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Langrennskongen Petter Northug er fortsatt ikke bra av den forkjølelsessykdommen han har slitt med siden begynnelsen av september.

- Nei, jeg kan bekrefte at sykdommen ikke helt har sluppet taket. Petter er fortsatt ikke helt i 100. Derfor blir det ytterligere en veldig rolig uke på ham, forteller trener Eirik Myhr Nossum til NTB.

Northug var en tur hos fastlegen onsdag, og det var etter det besøket det ble besluttet at han skulle drøyer litt til før han tar opp treningen for fullt igjen.

- Det blir en ny uke på pensjonistnivå med rolig spaserturer og lett styrketrening som står foran oss nå, sier treneren som ikke stresser mye med verken sykdommen eller det treningsavbruddet Northug får på denne tiden av året.

Fortsatt er det et par måneder til sesongstarten, og OL i Sotsji som er sesongens store mål, kommer ikke før i februar neste år. Det er ingen krise i leiren til et av de aller største norske gullhåpene i OL.

Rolig - Det er helt på det rene at med tanke på OL betyr det ingenting at han må ta noen rolige dager nå. Det gjelder bare å gjøre tingene helt riktig. Klarer vi det er det ikke skjedd noen skade, sier Nossum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer