Petter Northug er fortsatt ikke kvitt forkjølelsen

Fortsetter på pensjonistnivå en uke til.

SJUK: Petter Northug, her under Toppidrettsveka på Kynken i Sær-Trøndelag, er ikke friskmeldt riktig enda. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SJUK: Petter Northug, her under Toppidrettsveka på Kynken i Sær-Trøndelag, er ikke friskmeldt riktig enda. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Langrennskongen Petter Northug er fortsatt ikke bra av den forkjølelsessykdommen han har slitt med siden begynnelsen av september.

- Nei, jeg kan bekrefte at sykdommen ikke helt har sluppet taket. Petter er fortsatt ikke helt i 100. Derfor blir det ytterligere en veldig rolig uke på ham, forteller trener Eirik Myhr Nossum til NTB.

Northug var en tur hos fastlegen onsdag, og det var etter det besøket det ble besluttet at han skulle drøyer litt til før han tar opp treningen for fullt igjen.

- Det blir en ny uke på pensjonistnivå med rolig spaserturer og lett styrketrening som står foran oss nå, sier treneren som ikke stresser mye med verken sykdommen eller det treningsavbruddet Northug får på denne tiden av året.

Fortsatt er det et par måneder til sesongstarten, og OL i Sotsji som er sesongens store mål, kommer ikke før i februar neste år. Det er ingen krise i leiren til et av de aller største norske gullhåpene i OL.

Rolig - Det er helt på det rene at med tanke på OL betyr det ingenting at han må ta noen rolige dager nå. Det gjelder bare å gjøre tingene helt riktig. Klarer vi det er det ikke skjedd noen skade, sier Nossum.

Han forklarer at Northug ikke må starte for tidlig opp med den tøffe treningen igjen etter den sykdomsperioden han har vært gjennom.

- Vi må vente til han er 100 prosent frisk og klar, men når han er helt bra, så starter treningen opp igjen for fullt, fortsetter han.

Eirik Myhr Nossum sier også til NTB at Petter Northug selv har et veldig avslappet forhold til den sykdommen han sliter med.

- Petter tar dette helt rolig. Han er til og med roligere enn meg. Nei, vi stresser på ingen måte, legger Nossum til.

Høydetrening Verdenscupen starter i finske Kuusamo 29. oktober. Uken før er det nasjonal langrennsåpning på Beitostølen, og helgen etter Kuusamo blir det verdenscuprenn på Lillehammer. Planen er at Northug som satser utenfor landslaget denne sesongen, skal være klar til alle disse rennene.

Men før han kommer så langt skal han også gjennom et høydeopphold i Val Senales i oktober.

Det virker i alle fall som om både Petter Northug selv og folkene rundt ham har rimelig god kontroll, selv om sykdom i oppkjøringen til en sesong aldri er ideelt.

- Det er viktig å huske at Petter er veldig god form etter mye trening i mange år. Derfor har ikke to uker uten trening nå så veldig mye å si, sier Nossum.

(NTB)