- Petter Northug er i ferd med å bli brukt opp

Omdømmeekspert tror folk er lei alt oppstyret.

(Dagbladet): Boka «Northug. En familiehistorie» som er ført i pennen av forfatter Sverre M. Nyrønning, ble sluppet i dag. I boka kommer det fram at Petter Northug hadde 1,65 i promille og kjørte i mellom 80- og 90 km/t da han krasjet sin Audi.

Dagbladet hadde livesending tidligere i dag, blant gjestene var omdømmeekspert Jarle Aabø.

2000 artikler i måneden Det har haglet med nyhetssaker som omhandler Northug i morgentimene. Til daglig er det ingen andre norske idrettsutøvere det skrives mer om. I tillegg er Northug å se i reklamepausene i Coops egne reklamefilmer, hvor han selv sitter i kassa.

- Det skrives bortimot 2000 nyhetsartikler om Petter Northug i måneden. Han er i ferd med å bli oppbrukt. Jeg har en følelse av at vi nærmer oss det stedet der, sa Aabø under dagens sending.

Han tror bokslippet skapte mer uro enn Northug-leieren håpet på.

- I steden for å skape ro, kommer denne boken til å skape mye mer støy. Hele rigget er laget for å skape ro, mener Aabø.

Tilfeldig utgivelsesdato Forfatter Nyrønning påstår at utgivelsen ikke har noe med den kommende rettsaken å gjøre.

- Norsk presse har jaktet på promillen siden hendelsen. Så velger de å slippe den i en bok like før den blir avslørt av Statsadvokaten. I dag knelte han hele presse-Norge. Er det for å selge bøker? Eller for å ta kontroll over sin egen historie? Det er i alle fall det siste. Jeg tror kanskje denne boken aldri burde blitt gitt ut, fortsetter Aabø.

I boken kommer det fram at Northug syntes det var meget tøft å møte familien etter ulykken. Mor May og pappa John er sentrale aktører i fortellingen. Foreldrene mener de etter at Petter flyttet hjemmefra har mistet kontakten med eldstesønnen.