Petter Northug er i rute 200 dager før Sotsji-OL

Vil gå alle distansene.

 I HØYDEN:  Petter Northug tilbringer store deler av tiden i høyden. Her er skiesset i Livigno i juni. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
I HØYDEN: Petter Northug tilbringer store deler av tiden i høyden. Her er skiesset i Livigno i juni. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

Petter Northug følger OL-planene slavisk. Han blir i Norge i hele august før han skal på ny lang høydesamling.

-Det er mye mengde og rolig trening han driver med nå for tiden. Han er tilbake i Trøndelag. I august blir det å være her i Norge, både for trening og konkurranser, sier Northugs personlige trener Eirik Myhr Nossum til NTB.

Mandag er det 200 dager til første langrennsøvelse i Sotsji-OL.

Droppet pokertur Northug droppet en planlagt tur til Las Vegas tidligere i sommer. Alt siktes inn mot storsuksess i Russland i februar.

Langrennsstjernen var gjennom et lite inngrep i kneet i april.

- Det er ikke noe han kjenner noe til. Det tok bare en uke etter treningsoppstarten før det var ute av hodet hans, sier Nossum.

Til høyden I OL er Northug i utgangspunktet sugen på start i alle seks distanser. Planen er også at han stiller i samtlige verdenscuprenn etter OL. Han går også Tour de Ski.

- Vi reiser til høyden 1. september (Seiser Alm og Livigno). Da blir det tre uker med trening der.

Northug skal denne sesongen kombinere satsing på et privat lag og landslaget. Han inngikk før sommeren en meget lukrativ avtale utenfor Norges Skiforbunds regi.

(NTB)