NORTHUG, NORTHUG: Petter Northugs stjernestatus har blitt lagt merke til i Italia. Langrennsinteressen er ikke lenger på topp, men typer som Northug hjelper. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
NORTHUG, NORTHUG: Petter Northugs stjernestatus har blitt lagt merke til i Italia. Langrennsinteressen er ikke lenger på topp, men typer som Northug hjelper. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

- Petter Northug er Norges Balotelli

Italienerne har fått opp øynene for «Bad Boy» Petter.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Interessen for nordiske grener har dalt i Italia etter OL i Torino i 2006, i takt med landets prestasjoner.

Det kommer godt til uttrykk i den legendariske sportsavisa Gazzetta dello Sport under dette VM, der mesterskapets første dag ble avspist med en halv side langt bak i seksjonen.

Men i går var Petter Northug hovedpersonen på de rosa langrennssidene.

Under tittelen «Oro di il cattivo ragazzo», Gull til rampegutten - Bad Boyen, hylles Northug for seieren på 15 kilometer fristil.

Norges Balotelli
- Inngangen hans på stadion var en rungende «crescendo», forsterket av et publikum i ekstase på stadionet delt av to flagg: Han kunne ikke tape igjen, skriver avisa, etter et tilbakeblikk til nedturene på lagsprintene og duathlon.

«Kjent for sin arrogante holdning», står det. Men det er i endring, ifølge Gazzetta-journalist Stefano Arcobelli.

- Han er jo badboyen, råtassen, men han har virket modnere i dette mesterskapet. Litt snillere. Men det er bra for sporten at han er som han er, så han må ikke forandre seg for mye. Han er deres Mario Balotelli, sier Arcobelli til Dagbladet.

Han mener Petter Northug er et berømt navn for de vintersportinteresserte italienerne, men det stopper nok der. John Carews strandede overgang til Inter fikk til sammenlikning to sider langt fram i gårsdagens avis.

- Verdenscupen vises på italiensk tv, så vi ser Petter Northug jevnlig. Men vi er i et generasjonsskifte i italiensk langrenn, så resultatene har vært svake. Det går utover interessen. Vi trenger en triumf, sier Stefano Arcobelli.

«Northug, Northug»
Etter medaljeseremonien onsdag kveld så Dagbladet flere tegn på at Petter Northug har stjernepotensiale også i den italienske dalen.

En gjeng lokale unger, 15-20 stykker, lente seg over gjerdet ned mot den tomme plassen der nordmannen var på vei inn i en ventende bil. «Northug, Northug», ropte de på skarpt italiensk, og jublet frydefullt da Petter klatret opp i bildøren for å vinke.

- Petter har fans i veldig mange land, vi merker pågangen også her, sier manager Lars Gilleberg til Dagbladet, og forteller om flere forespørsler fra magasiner og tv i forkant av mesterskapet.

NORTHUG-HYLLEST: Gull til rampegutten, skriver Gazzetta dello Sport om Petter Northug.
NORTHUG-HYLLEST: Gull til rampegutten, skriver Gazzetta dello Sport om Petter Northug. Vis mer

- Han har vel også litt det imaget som kan passe her nede, påpeker Gilleberg.

I dag kan Northug fri til vertene enda en gang, når han gjør det han virkelig gjør best: Avslutter VM-stafetten for Norge.