Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug syk før NM på ski

Petter Northug er syk

Går ikke sprinten i NM, OL-håpet nesten borte.

BLE SYK I PITEÅ: Petter Northug gikk tremila i skandinavisk cup i Piteå søndag, men ble syk etterpå. Foto: Frilans / NTB Scanpix
BLE SYK I PITEÅ: Petter Northug gikk tremila i skandinavisk cup i Piteå søndag, men ble syk etterpå. Foto: Frilans / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northug er syk og går ikke sprinten i NM i morgen, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

Dermed går en av Northugs siste sjanser til å kvalifisere seg for OL i vasken.

- Petter har vært forkjølet siden Piteå og må dessverre stå over sprinten under NM på Gåsbu i morgen, torsadg, sier Northugs trener, Stig Rune Kveen i pressemeldingen.

LANGRENNSPROGRAM: Vi tar pulsen på langrennssporten sammen med Vibeke Skofterud og Esten O. Sæther. (Programmet ble laget før nyheten om Petter Northugs sykdom ble kjent) Video: Per Ervland Vis mer

Elendige resultater

NM-sprinten i klassisk er en av Northugs aller siste sjanser til å vise at han er sportslig kvalifisert til OL i Pyeongchang som begynner om en knapp måned.

Northug ble også syk før den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen i november, og har slitt fælt med å vise noen som helst slags form etter det.

Han gikk en verdenscupsprint på Lillehammer i desember, men røyk ut av prologen med 32. beste tid.

Søndag forsøkte han seg på tremila i Skandinavisk Cup i svenske Piteå, men det gikk heller ikke spesielt bra. Northug ble nummer 48, mer enn fem minutter bak vinneren Mattis Stenshagen.

Må vise seg fram

Det var etter dette rennet Northug ble syk igjen, ifølge Norges Skiforbund.

- Han tar nå en dag av gangen og holder muligheten åpen for å gå renn senere i NM, om helsa blir bedre, sier Kveen i pressemeldingen.

Situasjonen nå er kanskje den verst tenkelig, både for Northug og landslagsledelsen.

Northug fordi han aldri ser ut til å få vist seg fram denne sesongen heller, og landslagsledelsen fordi de umulig kan ta ut en løper til OL som knapt har gått skirenn i år.

Etter Tour de Ski-finalen søndag, var landslagssjef Vidar Løfshus klar på at Northug måtte begynne å overbevise på den sprinten han nå melder forfall til.

Tøffe konkurrenter

- Han må nå få flytta noen gir til torsdagen, ja. Da skal han gå NM på Gåsbu, men han har en plan, og den regner jeg med at han viser at funker på torsdag, sier Løfshus.

Løfshus trakk fram Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Sondre Fossli som Northugs argeste konkurrenter om plassene på sprinten i OL, ved siden av selvsagte Johannes Høsflot Klæbo, men la til at det er mange som har håp om å blande seg inn i diskusjonen.

- Er det game over om han ryker før finalen?

- Nei, da er det nå Planica som er siste runde. Men da må han i hvert fall til finalen, og helst på pallen. Men det der er det ikke noe å tenke på, nå må vi ta skirennet på torsdagen og andre renn han eventuelt skal gå i NM, sier Løfshus.

- Nå får han fire matchballer i slutten av januar, så da må han ta en Federer, sa Løfshus da.

Nå ryker altså den første matchballen før OL. Kommer han seg ikke i form i løpet av NM-uka, som avsluttes med stafetter på søndag, er siste sjanse for å kvalifisere seg til OL rennene i Planica helgen etter.

Også der står klassisk sprint på programmet lørdag.

Dagbladet kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!