Petter Northug får ikke hjelp fra landslaget

Må selv greie seg gjennom sykdommen.

 IKKE HJELP:  Petter Northug valgte å gå ut av landslaget fram til kommende sesong, og vil derfor ikke få noen hjelp mens han er syk. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
IKKE HJELP: Petter Northug valgte å gå ut av landslaget fram til kommende sesong, og vil derfor ikke få noen hjelp mens han er syk. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

En virussyk Petter Northug kan ikke dra nytte av det medisinske apparatet i langrennslandslaget.

Trønderen er satt på sidelinjen med et forkjølelsesvirus. Det er ifølge langrennssjef Vidar Løfshus uaktuelt for landslaget å gi Northug råd.

- Vi kommer ikke til å bruke ressurser på Petter før verdenscupsesongen. Han har valgt bort det vi anser som det støtteapparatet med høyest kompetanse innenfor langrenn, skriver Løfshus i en tekstmelding til VG.

Northug fikk påvist viruset da han var på St. Olavs hospital i Trondheim fredag. Langrennsstjernen må ta en treningspause på grunn av sykdommen.

- Petter er veldig flink til å lytte til kroppen sin, men i det siste har det gått litt opp og ned, så å få et svar var nok en lettelse, sa Northugs manager Are Sørum til NTB søndag.

Sykdommen har ført til at det planlagte høyde- og treningsoppholdet i Seiser Alm og Livigno er blitt avlyst.

Northug valgte å bryte med langrennslandslaget etter forrige sesong. I stedet satser han på eget privatlag.

(NTB)