BEST IGJEN: Petter Northug var raskest av samtlige på dagens prolog. Foto: REUTERS/Leo Sellen/Scanpix/NTB scanpix
BEST IGJEN: Petter Northug var raskest av samtlige på dagens prolog. Foto: REUTERS/Leo Sellen/Scanpix/NTB scanpixVis mer

Petter Northug festet grepet om verdenscupen

- Jeg hadde ikke den beste følelsen.

(Dagbladet):  I går sto verdenseliten i langrenn samlet med et krav om endringer før dagens prologer i Falun. Det gjorde at FIS til slutt ga etter, og besluttet at utforkjøringen i den beryktede «Mördarbacken» skulle halveres.

Ifølge NRK kjørte Petter Nortug rett inn i lillebror Tomas da bakken ble testet på treninga i går, men etter halveringen av «Mördarbacken» klarte løperne å holde seg på beina.

Det ble en maktdemonstrasjon av de norske løperne, og da Petter Northug seilet mot mål som siste utøver i løypa, hadde Norge allerede fem løpere blandt de seks beste.

Petter Northug lå noen sekunder bak halvveis i løpet, men i mål var han 2,1 sekunder foran Pål Golberg som ble nummer to.

- Jeg hadde ikke den beste følelsen i dag, men det var deilig å vinne, sier Northug til NRK.

- Sjansen er den samme. Det er lettere å gjøre opp status i morra etter fellesstarten, sier Northug til NRK om muligheten for seier i verdenscupen, og legger til:

- Smiler du inni deg er du ferdig.

Tar normalt dette Nordmannen tok et langt steg mot sammenlagtseier i verdenscupen.

- Northug skal normalt ta dette nå. Det er vel bare utforbakkene i Falun som kan felle ham nå, sier Jann Post til NRK om minitouren sammenlagt.

Petter Northug fikk 50 poeng for seieren, og leder nå med 56 poeng i sammendraget.

God norsk laginnsats Anders Gløersen ble nummer tre, og hadde det ikke vært for Calle Halfvarsson ville vi fått seks nordmenn blandt de seks beste. Svensken snek seg inn foran Martin Johnsrud Sundby, Finn Hågen Krogh og Eirik Brandsdal.

Dario Cologna hadde ikke sin beste dag i sporet, og ble nummer 11, nesten ti sekunder bak Northug. Alexander Legkov ble nummer ni, 8,8 sekunder bak.

- Det er en liten bombe at Cologna lar seg slå av Legkov på denne prologen, sa Jann Post til NRK.

Petter Northug fikk en pangstart på minitouren i Sverige etter seier på den klassiske sprinten. Og med de to store sammenlagtkanonene Dario Cologna og Alexander Legkov ute allerede i kvartfinalen, hadde det norske skiesset mye å gå på før dagens prolog.

Lørdag er det 15 kilometer klassisk fellesstart, før verdenscupen avsluttes med 15 kilometer jakstart på søndag.