Petter Northug går ankeretappen på stafetten

Stafettlaget klart.

GÅR STAFETTEN: Petter Northug er klar for stafetten, der han skal gå ankeretappen. Her under trening i formiddag, sammen med Tord Asle Gjerdalen i pilotbriller og landslagssjef Trond Nystad. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
GÅR STAFETTEN: Petter Northug er klar for stafetten, der han skal gå ankeretappen. Her under trening i formiddag, sammen med Tord Asle Gjerdalen i pilotbriller og landslagssjef Trond Nystad. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): De norske langrennsgutta presterte skuffende under 15 kilometeren i går, og Chris Jespersen ble beste nordmann på en sjetteplass. Dermed ble det stor usikkerhet rundt hvem som ville være en del av stafettlaget som går i morgen.

Petter Northug ble vraket til 15 kilometeren, men er nå inne i varmen igjen. Petter Northug går, som vi har blitt vant med de siste årene, ankeretappen på det norske laget.

Ellers går Eldar Rønning, Chris Jespersen og Martin Johnsrud Sundby.

Godt lag - Sånn stafetten er satt sammen er dette det beste laget, sier landslagssjef Vidar Løfshus til TV2.

Norge er regjerende verdenmestere i øvelsen, mens det er Sverige forsvarer tittelen som olympisk mester, da de vant i Vancouver i 2010.

TV2s eminente langrennsekspert Fredrik Aukland mener laget er solid.

- Jeg har stor tro på dette laget, sier han.

Godt humør Da Petter Northug var ute og testet formen i løypene i dag tidlig, var han tydelig i godt humør. Han lo og spøkte med lagkameratene og løypevaktene.

Etter treningen sa han følgende til landslagssjef Trond Nystad:

- Det går lekende lett.

Skimysterium Dårlige ski ødela for de norske jentene på deres stafett i dag. Nå måtte det skje noe, sa Torgeir Bjørn til Dagbladet.

- Smørerne driver og går rundt på baksida og prøver å finne ut hva som skjedde her, sier Løfshus til TV2.

- Krisemøtene er allerede satt i gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer