Petter Northug innrømmer promillekjøring

«Jeg vil på det dypeste beklage.»

<strong>INNRØMMER:</strong> Det var Northug som kjørte Audien som i dag tidlig kjørte av veien i Trondheim. - Jeg vet at jeg er et forbilde for mange unge, og erkjenner fullt og helt at jeg ikke har oppført meg slik et forbilde skal, sier skiproffen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
INNRØMMER: Det var Northug som kjørte Audien som i dag tidlig kjørte av veien i Trondheim. - Jeg vet at jeg er et forbilde for mange unge, og erkjenner fullt og helt at jeg ikke har oppført meg slik et forbilde skal, sier skiproffen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug jr. (28) innrømmer i kveld at det var han som kjørte Audien som grytidlig i dag kjørte av veien og inn i et autovern på Byåsen i Trondheim.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser, sier han i en pressemelding.

- Må fortelle - Jeg har åpent forklart politiet om det som skjedde, og er beredt til å ta straffen for mine handlinger, sier han.

I pressemeldinga står det videre at Northug nå har forklart seg grundig for politiet, og at han «har dratt til et ukjent sted for å få fred til å tenke gjennom det som har skjedd».

- Jeg er fullt innforstått med offentlighetens forventning om at jeg i løpet av nærmeste framtid må fortelle mer om hendelsen. Det vil jeg gjøre når jeg har tenkt grundig igjennom situasjonen sammen med mine nærmeste. Det håper jeg media vil respektere, sier Northug.

Northug og en mann født i 1991 er siktet i saken, og politiet mistenker promillekjøring.

- Jeg vet at jeg er et forbilde for mange unge, og erkjenner fullt og helt at jeg ikke har oppført meg slik et forbilde skal. Jeg vil beklage overfor alle disse, og overfor alle de som nå er skuffet over meg.

- Jeg ønsker å lære av situasjonen på en slik måte at jeg vokser som menneske. Jeg vet at dette kanskje blir mitt livs tøffeste løp, men jeg er villig til å satse for å lykkes, sier Northug.

LES OGSÅ: Advokat Mette Yvonne Larsen tror det blir fengselsstraff etter promillekrasj.

<strong>- VAR HER:</strong> Flere uavhengige kilder sier til Dagbladet at Petter Northug var på dette utestedet i Trondheim sentrum, få timer før Audiens hans var med i en utforkjøring. Foto: Ole Morten Melgård
- VAR HER: Flere uavhengige kilder sier til Dagbladet at Petter Northug var på dette utestedet i Trondheim sentrum, få timer før Audiens hans var med i en utforkjøring. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

Flere uavhengige kilder fortalte tidligere i kveld til Dagbladet at de hadde sett skiprofilen på utestedet Studio 26 i Trondheim i natt, bare timer før utforkjøringa.

- Vet jeg har sviktet Northug sier videre at han ikke ønsker å spekulere i hvordan hendelsen vil påvirke hans karriere som skiløper.

- Jeg trenger å fordøye dette og bearbeide hendelsen. Jeg vet at jeg har sviktet, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å vende det som har skjedd til noe positivt, sier Northug.

Audi Norge har siden 2012 hatt en sponsoravtale med Petter Northug og en del av avtalen går ut på at skistjerna disponerer Audi A7-en - en sportback dieselbil med 210 hestekrefter.

- Bilen kostet en million da Northug fikk den for to år siden, sier markedsjefen i Audi Norge, Marius Tegneby.

<strong>VOLDSOM UTFORKJØRING:</strong> Det er 40-sone i General Bangs vei i Trondheim, der Petter Northug kjørte av veien søndag morgen. Politiet mener Audien har holdt langt høyere fart. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
VOLDSOM UTFORKJØRING: Det er 40-sone i General Bangs vei i Trondheim, der Petter Northug kjørte av veien søndag morgen. Politiet mener Audien har holdt langt høyere fart. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer

Northug-vennen Hallgeir Martin Lundemo (46) sa tidligere i kveld at han er helt knekt av nyheten om at bilen til Petter Northug (28) var innblandet i en krasj på Byåsen.

Lundemo er en av Northugs beste venner, og treningskompis i Meråker.

- Jeg fikk meldinger fra kompiser i morges. Etterpå så jeg saken på nettsiden til Adresseavisen. Jeg håpet at det var noen som hadde fått låne bilen, og at Petter ikke var involvert. Nå som jeg skjønner at Petter kan være involvert, er det bare blitt verre og verre. Jeg er helt i ørska, sier Lundemo.

<strong>INNRØMMER:</strong> Petter Northug innrømmer søndag kveld at det var han som kjørte bilen da den kjørte ut grytidlig lørdag morgen.
INNRØMMER: Petter Northug innrømmer søndag kveld at det var han som kjørte bilen da den kjørte ut grytidlig lørdag morgen. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer