Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug lekte med konkurrenten i NM

- Det finnes vel ikke en løper i verden som hadde hengt med der.

NORTHUG-RYKKET: Petter Northug rykket opp den siste bakken, og ser seg tilbake. På toppen slapp han konkurrenten Hans Christer Holund forbi seg igjen. Skjermdump med tillatelse fra NRK
NORTHUG-RYKKET: Petter Northug rykket opp den siste bakken, og ser seg tilbake. På toppen slapp han konkurrenten Hans Christer Holund forbi seg igjen. Skjermdump med tillatelse fra NRK Vis mer

(Dagbladet): Regjerende NM-mester Strindheim måtte finne seg i å være favoritt i år også. Northug-brødrene Tomas og Petter gikk sammen med Lars Ove Aunli i dag.

Og Petter Northug sviktet ikke på ankeretappen. Han lå hele tiden like bak ledende Hans Christer Holund, men opp den siste bakken rykket han til, og fikk mange meter.

- Dette er Northug.rykket på sitt aller beste. Det finnes vel ikke en løper i verden som hadde hengt med der, sier Jann Post i NRK-bua.

Men da de fleste trodde det var slutt, slappet Petter av igjen, og lot Holund ta over teten på nytt. Det var kattens lek med musa, og alle likte nok ikke det de så.

NRK-ekspertene viste også tegn til at de syntes det var unødvendig av skikongen.

VEKSLING: Petter Northug gikk ut 19 sekunder etter teten på ankeretappen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VEKSLING: Petter Northug gikk ut 19 sekunder etter teten på ankeretappen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det er kanskje i overkant arrogant, mente Jann Post.

- Jeg lå bare bak der. Holund gikk fort han, jeg forsøkte bare å være med, sier Petter Northug om «leken».

Full kontroll Etterpå takket Petter broren Tomas og Lars Ove Aunli for hjelpen, før han sa at han måtte finne ut «hva som er feil» med formen.

Hans Christer Holund sa dette om situasjonen:

- Det er ikke så mye å tenke over, han har full kontroll, sier Holund, som mente det ikke var noe vits å prøve å ta seieren fra Northug.

Rønning i form Byåsen hadde håp om å ta tilbake NM-tronen på øvelsen (vant i 2013), og det var disse to lagene som sammen med fire andre lag utgjorde teten før den første vekslingen.

VM-vrakede Eldar Rønning veklset først for Skogn, før Byåsen og Strindheim kom like bak.

I STORFORM FØR VM: Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I STORFORM FØR VM: Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde håpet jeg hadde et lite gir på slutten, men det gikk fort, og jeg hadde nok med å henge med, sier Tomas Northug til NRK, som vekslet som nummer tre.

Byåsens Daniel Myrmæl Helgestad var på papiret den sterkeste på den andre etappen av de to lagene, og han fikk en luke til resten etter snaut fem kilometer. Strindheims Lars Ove Aunli måtte slippe, vel vitende om at han skulle veksle med Petter Northug før siste etappe.

- Lykketall Etter 7,1 kilometer var avstanden 13,3 sekunder.

- 13 sekunder er lykketall. Det lover bra, sa Petter Northug til NRK før han skulle ut på siste etappe.

Det er som Real Madrid mot Barcelona, Celtic mot Rangers, sier han om rivaliseringen mellom Byåsen og Strindheim.

Strindheim vekslet snaut 19 sekunder bak ledende Byåsen - et utgangspunkt som normalt sett ikke skulle være noe problem for Petter Northug. Og det ble det ikke heller.

Allerede etter noen kilometer var det fire lag samlet i front: Byåsen, Strindheim, Leksvik og Lyn. Og disse fire skulle kjempe om medaljene.

Byåsen måtte slippe til de øvrige halvveis, og da Anders Tettli Rennemo måtte slippe to kilometer før slutt, var det duket for duell mellom Hans Christer Holund og Petter Northug.

Den duellen gikk Petter Northug seirende ut av.