SVENSKEMOBB PÅ INSTAGRAM:  Onsdag kveld beklaget Northug at han ikke vant VM-stafetten med mer enn ti meter. Foto: NTB Scanpix / Instagram.
SVENSKEMOBB PÅ INSTAGRAM: Onsdag kveld beklaget Northug at han ikke vant VM-stafetten med mer enn ti meter. Foto: NTB Scanpix / Instagram.Vis mer

Petter Northug med syrlig stikk til Sverige et halvt år etter VM-stafetten

- Beklager, Norge.

(Dagbladet): Petter Northug viste seinest på Hamar onsdag at formen er i rute. Skikongen klinte til og vant Kirkebakken Grand Prix foran svenske Calle Halfvarsson.

Etter løpet droppet han å prate med pressen. Det samme gjorde han under Blinkfestivalen forrige måned. Men i sosiale medier er Northug langt mer snakkesalig. Seint torsdag kveld kom han med et nytt stikk i retning Sverige.

- Selv om det er seks måneder siden Falun-VM, er jeg fortsatt frustrert over at jeg ikke slo Sverige med mer enn ti meter i stafetten. Men den svake innsatsen har motivert meg til å bli en bedre skiløper i framtida. Det som skjedde i Falun skal aldri skje igjen, skriver Northug på sin Instagram.

I tillegg har han lagt på følgende hashtager: SorryNorway, RespectSweden, slowskieer, Falun2015, Calle, guld, gull, gold, stek, stureplan, solsiden, stelvio, mosvik, traktor, takkfordepresjon, parkeringsbot.

Bakgrunnen for det humoristiske stikket vites ikke - men det er ingen tvil om at svenskekrigen før den kommende skisesongen er i gang.

Så gjenstår det å se: Om han blir konkurrerende i verdenscupen eller går langløp. 29-åringen har fortsatt ikke skrevet under på avtalen med Skiforbundet, som gjør at han kan gå verdenscup.

 TI METER:  Petter Northug sikrer norsk VM-gull på stafetten i Falun. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TI METER: Petter Northug sikrer norsk VM-gull på stafetten i Falun. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer