Langrennssportens stilskifte:

- Petter Northug narret en hel verden

- Det var en trend for ti år siden hvor det var om å gjøre å trene minst mulig, feste mest mulig og være litt bajas for å være god, sier Hans Christer Holund.

GA ET MISVISENDE BILDE: Petter Northug snakket ned seg selv på veien mot alle gullmedaljene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Femmilsverdensmester Hans Christer Holund mener det er en vesentlig forskjell i hvordan langrennsløperne tenker og uttrykker seg om egen trening i dag, sammenliknet med hvordan det var for rundt ti år siden, i epoken hvor Petter Northug dominerte totalt.

- Det var en trend for ti år siden hvor det var om å gjøre å trene minst mulig, feste mest mulig og være litt bajas for å være god. Det var det mange ga uttrykk for, men så tror jeg de fleste trente mer enn hva de sa høyt, sier Holund til Dagbladet.

- Man må dessverre trene mye for å bli god i langrenn. Sånn var det også for ti år siden, men mange ga nok mer uttrykk for at de var villbasser, mener verdensmesteren fra femmila i Seefeld.

Holund mener Martin Johnsrud Sundby var den sterkeste aktøren for å snu denne kulturen, ved å stå for større åpenhet om hva som faktisk ligger bak resultatene.

Sundby: - Verden var lurt av Petter

Det var et bevisst valg fra Sundbys side, i kjølvannet av hvordan daværende verdensener Petter Northug var veldig god til å kommunisere hvor mye han sov og hvilte, der Mosvik-ekspressens knallharde treningsregime ble underkommunisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer