TØFF DAG: Petter Northug var offensiv underveis, men klarte ikke å hamle opp med de beste på dagens tremil. Foto: AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEV
TØFF DAG: Petter Northug var offensiv underveis, men klarte ikke å hamle opp med de beste på dagens tremil. Foto: AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEVVis mer

Petter Northug offensiv underveis - men sviktet da det gjaldt

- Jeg er egentlig greit fornøyd med dagen.

(Dagbladet): Petter Northug var ute etter å ta sin andre strake seier i prøve-OL etter seieren på gårsdagens sprint, men måtte ta til takke med en 12. plass etter et offensivt løp underveis på dagens fellesstart med skibytte. På den siste runden maktet ikke skiesset å svare da russerne og Cologna kjørte til i front.

- Det var tungt de to siste rundene, for det kostet nok litt for mye å ta noen sprinter underveis. Men det var en bra gjennomføring, og jeg er egentlig greit fornøyd med dagen, sier Northug til TV 2.

OVERLEGEN: Dario Cologna gikk først over mål med deler av det russiske toget like bak. Foto: AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEV/NTB scanpix
OVERLEGEN: Dario Cologna gikk først over mål med deler av det russiske toget like bak. Foto: AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEV/NTB scanpix Vis mer

I stedet for å spurte om seier måtte Northug spurte om 12. plassen som han knep foran landsmann Niklas Dyrhaug.

Dario Cologna gikk en billig tremil og fikk betalt for det da han stakk fra konkurrentene en snau kilometer fra mål. Sveitseren brukte i motsetning til Alexander Legkov og Petter Northug lite krefter på de innlagte spurtene i løpet, og vant enkelt foran Tsjernousov og Legkov.

I STORFORM:
Dario Cologna (t.h.) vant og Alekander Legkov ble nummer tre på tremila.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
I STORFORM: Dario Cologna (t.h.) vant og Alekander Legkov ble nummer tre på tremila. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

I to mil var det mye ta og føle på hverandre blant løperne, og ingen ønsket å sette noe tempo på løpet. Det var derfor lenge et samlet felt med de store sammenlagtkanonene helt framme i feltet.

Offensiv Northug Petter Northug lå helst fremme og dro feltet i starten av klassisk-delen. Etter tre kilometer lot han det russiske toget ta over før han la seg lenger ned i feltet. Han var ikke bekymret for at han skulle havne bakpå før skibytte.

- Følelsen er bra. Jeg gleder meg til å gå tremil. Det blir nok umulig å gå fra noen på klassisk-delen i dette snøværet, sa Northug til NRK før løpet.

Han fikk helt rett, og feltet gikk nesten samlet inn til skibyttet. På dette tidspunktet var Niklas Dyrhaug og Kristian Tettli Rennemo også fint med.

Ved den første innlagte spurten fikk Petter Northug med seg 10 poeng etter å ha passert seks kilometer som nummer tre. Alexander Legkov var først og noterte seg for 15 poeng. Dario Cologna var ikke blant de ti beste, og virket ikke interessert i bonuspoengene. En offensiv Northug fikk også med seg 15 bonuspoeng ved 9,8 kilometer.

De andre løperne prøvde ikke en gang å stå imot når Petter Northug enkelt tok 15 nye bonuspoeng ved 21,5 kilometer.

- Det er en Petter i toppform vi ser her, sa kommentator Torgeir Bjørn via NRK.

Totalt fikk Northug med seg 48 bonuspoeng. Alexander Legkov fikk med seg mest med sine 49 poeng. Dario Cologna endte på beskjedne 15 poeng.

Niklas Dyrhaug ble nummer 13, Kristian Tettli Rennemo nummer 31, John Kristian Dahl endte på 45.plass og Anders Gløersen ble nummer 50.