Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM i langrenn

Petter Northug om VM-sjansene: - Jeg får håpe mirakel-gudene er med meg inn i mesterskapet her også, for det trenger jeg

Håper på et mirakel i Lahti. 

IKKE I VM-FORM: Petter Northug, her fra gårsdagens tremil, håper på et nytt VM-mirakel i Lahti. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE I VM-FORM: Petter Northug, her fra gårsdagens tremil, håper på et nytt VM-mirakel i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LYGNA (Dagbladet): I går ble Petter Northug tatt ut som en av tolv norske herreløpere som skal representere Norge i ski-VM om knappe tre uker.

Han fikk plassen uten å ha oppnådd et eneste godt resultat denne sesongen.

Etter dagens NM-stafett var Northug selvironisk om eget uttak.

- Jeg er vel den dårligst trente herreløperen noensinne som blir sendt til et mesterskap. Og det er jo noe å være litt stolt av det også, fleiper han, før han litt mer alvorlig legger til:

- Reaultatene her lyver ikke, det er ikke noe skuespill i de løypene her. Jeg er et godt stykke unna toppformen, og et godt stykke unna det som har med overskudd å gjøre. Det har jeg en plan, i mitt hode i hvert fall, for hvordan jeg skal løse fram mot VM. Så får vi se om det er tidsnok.

Kan droppe femmila

Northug ble nummer seks på NM-sprinten fredag, men har bare en niendeplass å slå i bordet med fra verdenscupen i år.

Han har aldri hatt dårligere resultater før et mesterskap før, og i år måtte han for aller første gang i karrieren stå over Tour de Ski også.

Den som fremdeles sitter hjemme og håper på at Northug skal herje i VM slik han gjorde i Falun for to år siden, håper nok forgjeves.

Slik situasjonen er nå, åpner Northug til og med for å droppe femmila han har friplass på. Han er rett og slett ikke kapabel til å henge med verdenseliten over lange distanser i den formen han er i nå.

Det må i så fall et mirakel til om han skal klare det.

- Det må et lite mirakel til, men det er sånn som bruker å skje. Jeg har begynt å tro på mirakler etter Falun, så jeg får håpe de mirakel-gudene er med meg inn i mesterskapet her også, for det trenger jeg, sier Northug.

Satser alt på en formtopp

Nå drar han til høydetrening i Pontresina for å lade opp til mesterskapet. Det blir en desperat kamp for å finne formen som kan gi gull på sprinten 23. februar.

- Jeg må ha litt is i magen, samtidig som jeg får trent bra. Da kan alt skje i Lahti også, sier han.

- Det er spennende. Du føler ikke at du har det råeste presset på deg når formen har vært som den har vært, men jeg ønsker å komme bakfra og vise at jeg kan bygge en formtopp til det som skal skje tidlig i VM. Så kan det føre til at det kan åpne seg noen muligheter senere, fortsetter han.

For om han på mirakuløst vis klarer å hente fram et gull på sprinten, håper han å få sjansen på lagsprinten også.

- Det kan bli alt fra en til tre distanser, hvem vet, det er sånn ståa er nå. Så da får man bare ta den muligheten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling