Petter Northug saboterte for lillebroren: - Jeg ble forbanna

Zuccarello herjet.

• MOT-Handshake for Peace 3-1 (1-1)

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Tradisjonen tro var det også i år kjendiskamp på sletta under Norway Cup, og tradisjonen tro ble det også et oppgjør preget at varierende prestasjoner.

Også i gjor var det Handshake for Peace (HP) og MOT som møttes, og den gang var det førstnevnte som stakk av med en 5-3-seier.

Laglederne Siv Jensen og Nils Johan Semb var sugne på revansje før kampen, og med god hjelp av en Mats Zuccarello Aasen i kanonslag fikk de det akkurat som de ville. «Zucca» som selv har spilt finale i Norway Cup for Vålerenga i sine guttedager.

- Det var jo «Reka» som sto på den andre siden. Jeg kan ikke tape mot Reka, sier en meget fornøyd Semb etter kampen.

Jevnt og tett Erik Mykland viste, kanskje ikke overraskende, glimt av gammel storhet, og forsøkte også skuddfoten ved et par anledninger, men MOT- og Vålerenga-keeper Mikael Langer var med på notene.

Og MOT viste også hvassere takter i angrep. Etter et drøyt kvarter fikk Mats Zuccarello Aasen ballen på høyresiden, forserte inn i boksen, fintet ned keeper Frode Grodås og chippet ballen elegant over den tidligere landslagskeeperen.

Deretter gikk det slag i slag. Først utlignet Pekka Lundefaret for HP etter innlegg fra Erlend Mamelund, før Adelen, som før avspark tydelig annonserte at hun hadde mer erfaring som håndballspiller, handset i egen 16-meter.

Even Northug tok oppstilling på elleve meter, men etter å ha blitt psyket ut av storebror Petter ble straffen svak og Grodås reddet.

- Jeg ble litt forbanna på brodern. Han kom bort og sa noen ord i øret mitt. Han ba meg sette den til høyre, sa Even Northug til TV2 i pausen.

Zucca-show MOT var skarpest også like etter hvilen, og Carsten Skjelbred var vare centimetere unna å heade de svartkledde i ledelsen før fem minutter var spilt, men hodestøtet gikk hårfint over målet til Grodås.

Men ti minutter senere måtte sisteskansen nok en gang kapitulere, og nok en gang var det Zuccarello som var arkitekten. New York Rangers-spilleren fant tidligere verdensmester på 1000 meter skøyter, og selv med sko i stedet for skøyter var sprinteren nådeløs. MOT tilbake i ledelsen 2-1.

HÅNDBALLTAKTER: Adelen glemte et lite øyeblikk at hun hadde på seg fotballsko og laget straffe til MOT-laget, men Petter Northug psyket ut lillebror Even slik at han bommet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HÅNDBALLTAKTER: Adelen glemte et lite øyeblikk at hun hadde på seg fotballsko og laget straffe til MOT-laget, men Petter Northug psyket ut lillebror Even slik at han bommet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Og hockey-stjerna var ennå ikke fornøyd. I det dommer Davy Wathne begynte å se på klokka si fant han lillebror Northug med en utsøkt stikkpasning, og denne gangen gjorde Even ingen feil. 3-1 og dermed fikk MOT sin revansje.

- Det var deilig å få den siste scoringa - i alle fall etter å ha bomma på straffe. Dette kommer han til å få høre om lenge, sier Even Northug om storebror Petter.

Petter selv var ikke like fornøyd.

- Det var surt. Når vi kom hit og hørte at vi skulle spille på hvert vårt lag blir det fort en intern konkurranse. Det er kjedelig at han vant den, sier han.

BANENS BESTE: Det var ingen tvil om hvem som var banens beste på Ekeberg i dag. Mats Zuccarello Aasen noterte seg for én scoring og to målgivende pasninger. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BANENS BESTE: Det var ingen tvil om hvem som var banens beste på Ekeberg i dag. Mats Zuccarello Aasen noterte seg for én scoring og to målgivende pasninger. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer