Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug satser til 2015

- Godt mulig jeg fortsetter i mange år etter det også.

FAREN OVER: Sportssjef Åge Skinstad og Petter Northug lover de som ble bekymret at Petter er topp motivert for å følge opp årets suksess med nye store prestasjoner i skisporet.

Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
FAREN OVER: Sportssjef Åge Skinstad og Petter Northug lover de som ble bekymret at Petter er topp motivert for å følge opp årets suksess med nye store prestasjoner i skisporet. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Petter Northug kommer ikke til å gi seg etter VM i Oslo, han kommer til å gi oss store langrennsøyeblikk i mange år framover.

Det fastslår sportssjef Åge Skinstad overfor Dagbladet.

- Petter satser mot 2015 i første omgang. Det har han sagt til meg, og det kan jeg si videre til deg. I den perioden satser han mot tre mesterskap, VM i Oslo, Val di Fiemme i 2013, og OL i Sotsji i 2014. VM i Falun i 2015 ligger også i de planene, sier Skinstad.

- Og personlig tror jeg også han kommer til å satse til OL i 2018, legger sportssjefen til.

Northug jr selv formulerer planene slik i en pressemelding på skiforbundets hjemmesider:

- Det kortsiktige målet er Kollen-VM neste år, mens det overordende målet er både VM i Val de Fiemme i 2013, Sotchi-OL året etter, og et eventuelt Falun-VM i 2015. Jeg skal jo prøve å hjelpe svenskene med å få VM i nordiske grener til Falun, og da blir mesterskapet selvfølgelig et naturlig mål for meg. I 2015 er jeg også 29 år, og det er godt mulig at jeg fortsetter i mange år etter det også.

Flink til å skille
Pappa John Northug ble tolket i et intervju med Adresseavisa i dag som om det kunne bli aktuelt for Petter å slutte etter neste sesong.

I pressemeldinga sier John Northug at dagens medieoppslag er tatt ut av en hver sammenheng. Faren ble virkelig «tatt på senga» da han våknet opp til nyheten om at Petter slutter etter Kollen-VM som ikke på noen måte stemmer.

- Jeg er stolt av å være en del av verdens beste langrennsnasjon, og dette er suksessoppskriften. Den satsingen som gjøres av Norges Skiforbund, både sportslig og administrativt, er jeg veldig fornøyd med. Miljøet blant utøverne er fantastisk, og samarbeidet med landslagsledelsen er meget bra, sier Petter Northug jr.

- Jeg tror nok også John ble misforstått litt, sier Åge Skinstad.

- Etter et OL der Petter har gått seks distanser, og med seier på femmila i Kollen friskt i minne, er det ingen tvil om at han har hatt et tøft program. Men nå er det planlagt en rolig periode med noen løp i april og mai, før hardtreninga begynner igjen før neste sesong, sier han.

Samtidig forstår sportssjefen at utenomsportslige ting også krever sitt.

- Utenfor sesongen stiller Petter opp på litt mer enn under sesongen, det er klart. Men Petter er flink til å fokusere, og skiller mellom de tingene som er viktig, og de tingene som ikke er viktige, sier Skinstad til Dagbladet.

Må trives som menneske
Likevel mener landslagsledelsen det er viktig å legge forholdene til rette for løperne slik at de ikke skal gå lei.

- Det viktigste er at Petter trives som menneske, og vi har en filosofi som sier at det er rettferdig å behandle folk ulikt, sier Skinstad.

Også romkamerat Odd-Bjørn Hjelmeset forstår at Petter Northug er sliten.

- Det som er sikkert, er at det går unna med Petter. I et vanvittig tempo. Og nå går det mot slutten av en sesong der jeg tror han klarte det han satte seg som sine største mål, OL-gull og verdenscuptrofeet sammenlagt. Da blir han nok litt utlada, og sikkert litt «fed-up» av alt. I går kveld, da han kom hjem til Meråker, var han helt sikkert det. Men jeg tror ikke han lengst inne vil gi seg neste år, sa Hjelmeset til Dagbladet tidligere i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!