Petter Northug signerte ny sponsoravtale kl. 03.30

Skikongens nye sponsor er klar.

 PAUSE:  Petter Northug gikk i forrige uke ut av landslaget, for å kunne satse for seg selv frem til sesongåpningen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PAUSE: Petter Northug gikk i forrige uke ut av landslaget, for å kunne satse for seg selv frem til sesongåpningen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I natt ble Petter Northug og Coop enige om samarbeidsavtalen. Det bekrefter Coop selv i en pressemelding.

- I natt ca. kl. 03.30, etter lange forhandlinger, signerte Petter Northug jr. og Coop ved adm. dir. Svein Fanebust i Coop Norge Handel, en omfattende samarbeidsavtale, skriver Coop.

Senere i dag stiller Petter Northug til pressekonferanse i Trondheim, for å fortelle om sitt nye treningsopplegg og støtteapparat.

Dropper landslaget Ryktene om at det er Coop som blir sponsor for skikongen har versert en stund.

Lørdag meldte TV 2 at avtalen innebærer at Northug har valget mellom å motta et fast engangsbeløp på mellom 10 og 15 millioner, eller å få en litt lavere fast sum med provisjon på salg av egne Northug-produkter.

For en uke siden ble det klart at Petter Northug dropper landslaget frem til sesongåpningen på Beitostølen i november. Dette åpner for at 27-åringen kan bestemme selv, og inngå sponsoravtaler på egenhånd.

Det er sponsorselskapet Nye Høyder som har jobbet i kulissene for Northug. Hovedaksjonær er tidligere landslagstrener Svein Tore Samdal. Også pappa John Northug er sterkt involvert i Nye Høyder.

- Ikke økonomisk motivert Petter Northugs tidligere manager, Lars Gilleberg, vil ikke ha noen rolle i 27-åringens nye satsning, og samarbeidet mellom de to er avsluttet.

Skistjernen avviste på forrige ukes pressekonferanse at det er pengene som er motivasjonen for at han nå satser på egenhånd.

- Jeg ser ikke på det som viktig. Motivasjon er det som trigger meg for å gjøre dette valget her. Så må man se på løsninger som finansierer det sportslige opplegget og støtteapparatet rundt meg.

Reaksjonene etter Northugs valg om å stå utenfor landslaget har vært mange, men langrennssjef Åge Skinstad har sagt at Petter Northug uansett er velkommen tilbake på landslaget når som helst.