Sprintverdenscupen i Lillehammer 2017

Petter Northug slått ut i sprintprologen i Lillehammer

Det var knyttet stor spenning til Petter Northugs innsats på herrenes sprint i Lillehammer lørdag, men trønderen skuffet. Han ble slått ut i prologen.

SLÅTT UT: Petter Northug ble lørdag slått ut av sprinten på Lillehammer allerede i prologen. Foto: NTB Scanpix
SLÅTT UT: Petter Northug ble lørdag slått ut av sprinten på Lillehammer allerede i prologen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Petter Northug var 87 hundredeler fra å ta seg videre fra prologen i verdenscupen på Lillehammer i dag.

Med 32. plass fra prologen i sekken, tok Northug på seg skiene og gikk rett i bilen og vekk fra Birkebeineren skistadion etter skuffelsen.

Resultatet kan ha vært kroken på døra for OL-sjansen hans på sprint. Hele tolv norske menn var bedre enn Northug i dag.

- Hadde denne sprinten gått i et hvilket som helst annet land, hadde han vært videre til kvartfinalen, sa landslagstrener Tor Arne Hetland til Dagbladet etter prologen.

Paradokset Hetland peker på handler om de norske verdenscupkvotene. I verdenscuprenn i andre land stiller Norge med seks løpere i sprint. I Lillehammer kommer en stor nasjonal kvote i tillegg, og dermed fylles resultatlista opp med nordmenn.

I dag gikk det på bekostning av Northug.

- Jeg sa det allerede i går. Utfordringa hans var å gå videre fra prologen og kvartfinalen, sier tidligere langrennssjef, nå ekspertkommentator for OL-kanalen Discovery, Åge Skinstad, til Dagbladet.

- Hadde han kommet seg til en semifinale kunne alt skjedd. Han er utholdende, så han hadde taklet tøffe heat, sier Skinstad.

Landslagstrener Tor Arne Hetland vil naturlig nok ikke forskuttere verdenscuputtaket til Davos neste helg, men det spøker i alle fall for Northugs plass på sprinten der.

Om han får gå femtenkilometeren avhenger av hvordan tremila i morgen, søndag, går.

- Han sleit seg i hvert fall ikke ut i dag, så det er jo positivt, sier Hetland, og legger til at han hadde håpet av Northug hadde klart å skvise seg med blant de tredve som går finaler klokka 11.15

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer