Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug truet lillebror. Det endte i skuffelse i stedet for en symbolsk seier

Lyn fikk revansje og tok NM-gullet på herrestafetten.

VANT: Lyn vant herrestafetten i Tromsø. Jonas Udjus Frorud, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger fikk dermed revansje fra fjorårets tapte duell mot Strindheim.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Lyn vant herrestafetten i Tromsø. Jonas Udjus Frorud, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger fikk dermed revansje fra fjorårets tapte duell mot Strindheim. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): For ti år siden slo den da 20 år gamle Petter Northug igjennom med et brak og vant NM-stafetten for Strindheim rett etter at han ble vraket til OL i Torino på kontroversielt vis.

I dag, ti år senere, fikk hans 20 år gamle lillebror Even Northug sjansen som Strindheims ankermann. Even fikk en luke av storebror Petter før ankeretappen, samt en liten trussel:

- Det er bortkastet å gå foran og dra i dette snøværet. Hvis Even går i tet i hundre meter til nå, kommer jeg ikke til å prate med ham på et år. Jeg teller meter, sa Northug med en spøkefull tone til NRK under løpet.

Even var lydig og la seg i ryggen til Lyn og Lillehammer like etter storebrors trussel. Men til slutt måtte 20-åringen likevel gi tapt.

Simen Hegstad Krüger rykket ifra konkurrentene og sikret Lyn NM-gullet i stafett. Dermed fikk Lyn-herrene revansje fra fjorårets sølv, da Petter Northug ydmyket Hans Christer Holund på ankeretappen.

Jonas Udjus Frorud, Hans Christer Holund og nevnte Krüger gikk for vinnerlaget. Lillehammer kapret sølvet, mens Even Northug og Strindheim måtte ta til takke med bronse.

- Det var tøft. Tempoet var for høyt da Simen rykket. Jeg stivna og var sjanseløs. Jeg ville kjempe om gullet, så jeg er ikke fornøyd med dette, sier Even til NRK.

Han fikk likevel skryt, støtte og oppmuntring fra storebror etter løpet.

STØTTE: Petter Northug støttet lillebror Even Northug etter at sistnevnte slapp teten inn mot mål. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STØTTE: Petter Northug støttet lillebror Even Northug etter at sistnevnte slapp teten inn mot mål. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Det var bra. Even kjempet og var nesten med i sju kilometer. Vi må si oss fornøyd med bronse, sier Petter Northug oppmuntrende.

Taktisk spill Det ble et taktisk spill mellom Lyn og Strindheim på dagens prestisjefulle NM-stafett i Tromsø. Lyn satte deres beste løper Hans Christer Holund på den andre etappen i stedet for ankeretappen som i fjor.

Da svarte Strindheim med å plassere Petter Northug på andre etappe for å holde følge. I NM på Røros i fjor ydmyket Northug Holund på den siste etappen ved å først rykke far Holund, før han ventet på ham og rykket på ny.

I år møttes de på den andre etappen i stedet for den siste. Holund og Northug gikk ut samtidig, men nok en gang var Mosvik-ekspressen sterkest.

Northug truet lillebror I kjent stil støtet Northug mot slutten av etappen og ga lillebror Even en luke på sju sekunder til Lyn og ti sekunder til Lillehammer før ankeretappen.

- Det er bortkastet å gå foran og dra i dette snøværet. Hvis Even går i tet i hundre meter til nå, kommer jeg ikke til å prate med ham på et år. Jeg teller meter, sa Northug med en spøkefull tone til NRK før ankeretappen.

Even var lydig og la seg i ryggen til Lyn og Lillehammer like etter storebrors trussel. Men til slutt måtte 20-åringen likevel gi tapt.

Hegstad Krüger rykket ifra konkurrentene og sikret Lyn NM-gullet i stafett. Dermed fikk Lyn-herrene revansje fra fjorårets sølv, da Northug ydmyket Holund på ankeretappen.

- Jeg prøvde å gå en jevn førsterunde. Da jeg satte inn støtet, fikk jeg meter med en gang. Det var utrolig deilig, for de sekundene kom egentlig overraskende fort. Det var utrolig gøy å avslutte med gull, sier Hegstad Krüger til NRK.

TI ÅR SIDEN: Petter Northug sørget for seier til Strindheim i herrestafetten under NM på ski på Kongsberg for ti år siden. Øyeblikket er symbolsk i norsk herrelangrenn som et bilde på Northugs langrennsrevolusjon. I dag fikk lillebror Even Northug muligheten til å gjøre det samme, men mislykkes.
Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX .
TI ÅR SIDEN: Petter Northug sørget for seier til Strindheim i herrestafetten under NM på ski på Kongsberg for ti år siden. Øyeblikket er symbolsk i norsk herrelangrenn som et bilde på Northugs langrennsrevolusjon. I dag fikk lillebror Even Northug muligheten til å gjøre det samme, men mislykkes. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX . Vis mer