GÅR IKKE ANKERETAPPEN: Petter Northug går andreetappe i stedet for ankeretappen på dagens NM-stafett. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
GÅR IKKE ANKERETAPPEN: Petter Northug går andreetappe i stedet for ankeretappen på dagens NM-stafett. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Petter Northug «vraket» som ankermann på stafetten: - En tåre i øyekroken

Lillebror Even får sjansen i stedet.

(Dagbladet): Strindheim IL er tittelforsvarere på dagens NM-stafett i Tromsø. I år som i fjor går to av Northug-brødrene for Strindheim, men i år er Thomas erstattet med Even.

Petter Northug og Lars Ove Aunli går de øvrige etappene. Sistnevnte er sønnen til langrennslegendene Berit Aunli og Ove Aunli.

Eldstebror Northug får imidlertid ikke æren av å spurte om seieren, slik som i fjor. VM-kongen fra Falun er nemlig «vraket» til ankeretappen til fordel for hans spurtsterke lillebror, Even.

- Jeg har spurtet for dårlig i det siste og er vraket. Jeg fikk en tåre i øyekroken da jeg fikk beskjeden, sier Petter Northug humoristisk til NRK.

Årsaken til endringen er at Strindheim vil holde følge med forhåndsfavoritten Lyn på andreetappen, hvor sterke Hans Christer Holund går. Dermed kan Even Northug trolig få gå ut i front sammen med konkurrentene og vise frem sine spurtegenskaper.

Den yngste av Northug-brødrene har tidligere fortalt til Dagbladet om det tette forholdet med Petter. Gjennom hele sesongoppkjøringen er det de to som trener mest sammen.

- Gjennom treningen med Petter får jeg optimal matching. Han setter standarden og viser hva som skal til. Jeg føler at jeg nærmer meg hans nivå for hver dag som går, sa Even Northug til Dagbladet før sesongen.

Stafetten er i gang. Dagbladet oppdaterer saken.

PRESS: Even Northug får sjansen som Strindheims ankermann på dagens NM-stafett.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PRESS: Even Northug får sjansen som Strindheims ankermann på dagens NM-stafett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer