HALVFORNØYDE: Etter å ha terrorisert svenskene både i og utenfor sporet i snart ti år likte ikke den svenske avisa Expressen Northugs tanker om å fortsette helt fram til 2023. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
HALVFORNØYDE: Etter å ha terrorisert svenskene både i og utenfor sporet i snart ti år likte ikke den svenske avisa Expressen Northugs tanker om å fortsette helt fram til 2023. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

- Petter Northugs beskjed burde skremme hele Sverige

Likte ikke beskjeden på morgenen.

(Dagbladet): I morges våknet norske og svenske avislesere til beskjeden om at Petter Northug vurderer å forlenge karrieren til og med VM i 2023, dersom Trondheim skulle ende opp med å få mesterskapet.

Dét likte den svenske avisa Expressen svært dårlig.

- Petter Northugs beskjed burde skremme hele Sverige, skrev avisa på sin twitter-konto i innsalget av saken.

Helt siden Northugs internasjonale gjennombrudd i ski-VM i Sapporo i 2007 har han snytt våre naboer for det aller meste av konfekten i verdensmesterskapene.

I Northugs tid som ankermann har Norge fortsatt ikke tapt en VM-stafett, og for svenskene toppet det hele seg da Northug tok med seg fire gull fra deres eget ski-VM i Falun.

- Ski-VM i Trondheim vil absolutt være en trigger for at jeg fortsetter. At du har en slik gulrot, har alt å si, sier Northug til Adresseavisen i dag.

Trondheim søker i første omgang om å få arrangere ski-VM i 2021, og sånn sett håper nok svenskene nå at trønderne får tildelt mesterskapet så raskt som mulig. Likevel er det størst sannsynlighet for at Trondheim og Norge ikke får det før tidligst i 2023.

Det er nemlig allmenn enighet om at det er Tyskland og Oberstdorf som skal arrangere VM i 2021.

- Det er svært viktig at Tyskland er med. Og med den interessen som er der, spesielt for hopp og kombinert, kan jeg ikke se en bedre kandidat, sa en kilde med gode forbindelser i det internasjonale skiforbundet, FIS, til Dagbladet under ski-VM i Falun i februar.

Oberstdorf arrangerte ski-VM i 2005, men tapte kampen om et nytt mesterskap for Seefeld da de søkte om å få arrangere det på nytt i 2019. Nå er det femte gangen på rad Oberstdorf søker.

Planica søker også om å få arrangere ski-VM i 2021. De søkte også om å få mesterskapet i 2017 og 2019.

Avgjørelsen tar FIS på sin sommerlige kongress i juni 2016.