- Petter Northugs beskjed burde skremme hele Sverige

Likte ikke beskjeden på morgenen.

HALVFORNØYDE: Etter å ha terrorisert svenskene både i og utenfor sporet i snart ti år likte ikke den svenske avisa Expressen Northugs tanker om å fortsette helt fram til 2023. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
HALVFORNØYDE: Etter å ha terrorisert svenskene både i og utenfor sporet i snart ti år likte ikke den svenske avisa Expressen Northugs tanker om å fortsette helt fram til 2023. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morges våknet norske og svenske avislesere til beskjeden om at Petter Northug vurderer å forlenge karrieren til og med VM i 2023, dersom Trondheim skulle ende opp med å få mesterskapet.

Dét likte den svenske avisa Expressen svært dårlig.

- Petter Northugs beskjed burde skremme hele Sverige, skrev avisa på sin twitter-konto i innsalget av saken.

Helt siden Northugs internasjonale gjennombrudd i ski-VM i Sapporo i 2007 har han snytt våre naboer for det aller meste av konfekten i verdensmesterskapene.

I Northugs tid som ankermann har Norge fortsatt ikke tapt en VM-stafett, og for svenskene toppet det hele seg da Northug tok med seg fire gull fra deres eget ski-VM i Falun.

- Ski-VM i Trondheim vil absolutt være en trigger for at jeg fortsetter. At du har en slik gulrot, har alt å si, sier Northug til Adresseavisen i dag.

Trondheim søker i første omgang om å få arrangere ski-VM i 2021, og sånn sett håper nok svenskene nå at trønderne får tildelt mesterskapet så raskt som mulig. Likevel er det størst sannsynlighet for at Trondheim og Norge ikke får det før tidligst i 2023.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.