SNART PÅ SAMME LAG?: Ford har mistet sin toppfører Mikko Hirvonen, og det åpner for Solberg-brødrene.  Foto: Espen Røst / Dagbladet
SNART PÅ SAMME LAG?: Ford har mistet sin toppfører Mikko Hirvonen, og det åpner for Solberg-brødrene. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Petter og Henning kan havne på samme lag

Våt drøm for norske rallyfans.

Både Petter (37) og Henning Solberg (38) er aktuelle som fabrikkførere for Ford neste år.

Den våte drømmen for norske rallyfans kan omsider bli en realitet. På hver sin kant er brødrene i kontakt med teamsjef Malcolm Wilson og sonderer mulighetene for å kjøre fabrikkbil ved siden av finnen Jari-Matti Latvala.

Sist sesong hadde Ford tre biler i fabrikklaget. Hovedfører Mikko Hirvonen har skrevet under avtale med Citroën for kommende sesong. Det åpner for en ny toppfører.

Høyaktuell arvtaker er Petter Solberg, som har fortid i Ford (1999-2000) før han ble Subarus stjerne (2000-2008).

- Ingenting er avklart, men det nærmer seg noe. Aller helst ønsker jeg å kjøre for et fabrikkteam neste år, sier Petter Solberg til NTB.

VW-forhandlinger Også Volkswagen skal være aktuelt, men det nyetablerte teamet skal bruke 2012 på å utvikle en konkurransedyktig rallybil og har allerede skrevet treårskontrakt med stjerneskuddet Sebastien Ogier fra Citroën.

Uten full VM-satsning og med en ung, kommende stjernefører i stallen, virker det alternativet ikke fullt så interessant for lillebror Solberg - selv om NTB vet at partene har vært ved forhandlingsbordet.

Ulempen med en eventuell Ford-framtid er at verdensmesteren fra 2003 må kjøpe seg plass. Det koster fort et par titall millioner.

Den tredje muligheten blir å kjøre videre med privatteamet fra i år - selv om det praktisk har vist seg for vanskelig å vinne både VM og VM-runder på den måten.

Bedre posisjon Noe av samme Ford-løsning kan åpne seg for storebror Henning Solberg. Øker han eget innskudd med 5-10 millioner kroner, kan 38-åringen få tredjebilen som i år har vært kjørt av araberen Khalid Al Qassimi.

Tredjeplassen i sesongavslutningen økte muligheten for nettopp det.

- Jeg jobber for å få annen- eller tredjebilen i Ford. Med enda bedre posisjon i teamet, vil jeg få større prioritet og mer testkjøring. Jeg er glad jeg kom helskinnet gjennom denne sesongen uten noen av delene, sier Henning Solberg til NTB.

For tredje året på rad skal duoen vise seg fram for titusener av tilskuere innendørs på Fornebu med Solberg Extreme Motorshow kommende lørdag ettermiddag.

Finske Latvala har meldt avbud på grunn av testkjøring, men Kris Meeke, Mads Østberg og ikke minst IRC-mester Andreas Mikkelsen skal sørge for svidd gummi sammen med Solberg-brødrene.

(NTB)