TAUS TRØNDER: Petter Northug sa ikke et ord til norsk presse etter skuffelsen på 30 kilometer skiathlom i går kveld. Foto: Arnt E. Folvik
TAUS TRØNDER: Petter Northug sa ikke et ord til norsk presse etter skuffelsen på 30 kilometer skiathlom i går kveld. Foto: Arnt E. FolvikVis mer

- Petter øker presset på seg selv ved ikke å snakke

Mener Johan Kaggestad. Klokka 17 i dag møtter Northug trolig pressen.

||| (Dagbladet): Petter Northug var så skuffet etter gårsdagens 11. plass at han ikke orket å snakke med media etter løpet.

Treningsekspert Johan Kaggestad mener Northug øker presset på egne skuldre ved å ikke snakke ut om skuffelsen.

- Han er en intens type, det er det som har bragt ham dit han er. Og jeg har veldig sans for Petter. Men det at han er så intenst skuffa, gjør at han legger ekstra press på seg selv. Presset hoper seg opp og akkumulerer seg når man går fra skuffelse til skuffelse, sier Kaggestad til Dagbladet.

Han mener Northug kunne hatt godt av å snakke seg ferdig om skuffelsen i går.

- Det kunne vært lurt å snakke ut og løst opp litt. Han kunne bare sagt at han var veldig, veldig skuffet og kanskje til og med litt uheldig i går, mener Kaggestad, som har bred trenerfaring fra en rekke idretter.

- Fansen er der uansett- Da ville han ikke hatt det kollossale presset på seg. Nå er det fare for at det blir mye «jeg skal, jeg må» i stedet for «jeg vil, jeg kan». Det er stor forskjell på det.

I tillegg til at det hadde vært lurt av Petter for egne prestasjoners skyld, mener Kaggestad at en profesjonell utøver har plikt til å stille opp også i motgang.

- Han er jo en profesjonell yrkesutøver. Det er noe med å delta både når det går bra og dårlig. Fansen forventer jo å høre hva han sier uansett hvordan det går. De er jo der uansett, og forstår jo også at han er skuffet.

- Snakker klokka 17Klokka 17.00 i dag norsk tid skal det norske sprintstafettlaget ha pressekonferanse. Etter all sannsynlighet er Northug på laget, og dermed vil han stille på pressekonferansen.

- Alle som er tatt ut til å gå sprintstaffet kommer til å stille på pressekonferansen, sier langrennslandslagets presseattaché Rolf Nereng til TV 2 Sporten.

Laget er ikke offentliggjort, men TV 2 Sporten skriver at de har fått bekreftet at Petter skal gå sprintstafetten.

- Bortskjemt guttungeDagbladets kommentator Morten Pedersen var knallhard i sin dom da Northug måtte presses til å snakke etter 41. plassen på 15 kilometer sist mandag.

«Når du roper barneskirenn etter en seier, men nekter å snakke med media når du taper har du fortalt hele verden hvem du egentlig er,» skrev Pedersen.

I dag er kommentator Kjetil Kroksæter i Adresseavisen minst like hard:

«Vi tåler godt å se Petter Northug tape et renn eller to, men det er trist å se på at Norges største idrettsstjerne oppfører seg som en bortskjemt guttunge etterpå,» skriver han.

HAR STOR SANS FOR NORTHUG: Men Johan Kaggestad tror Petter øker presset på seg selv ved å ikke snakke med pressen i motgang. 
Foto: Arnt E. Folvik
HAR STOR SANS FOR NORTHUG: Men Johan Kaggestad tror Petter øker presset på seg selv ved å ikke snakke med pressen i motgang. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer