EGET LAG: Petter Solberg kjører for sitt eget privatlag denne sesongen. Også neste sesong ønsker han å delta i alle VM-rallyene. Foto: APN/Hermann J. Knippertz
EGET LAG: Petter Solberg kjører for sitt eget privatlag denne sesongen. Også neste sesong ønsker han å delta i alle VM-rallyene. Foto: APN/Hermann J. KnippertzVis mer

Petter ønsker ikke Mini-sete

Nytt lag i rally-VM neste sesong.

|||Et fabrikksete i BMW-eide Mini neste sesong er uaktuelt for Petter Solberg (35).

Nordmannens gamle team, Prodrive, gjør comeback i rally-VM neste sesong med Mini. Men full satsning og deltakelse i samtlige VM-runder blir ikke aktuelt før i 2012.

- For meg blir det full pakke eller ingenting neste år. Det er ikke interessant å gå inn i et slikt prosjekt, sier Petter Solberg til NTB.

Flere andre bilprodusenter er i gang med egne prosjekter for å bli med i framtidens rally-VM, der den såkalte S2000-klassen overtar.

Neste års biler bli topptrimmede, 1,6-liters turbomotorer (dagens WRC er 2-liter med turbo). Bilene er raskere enn standardbilene i gruppe N-klassen. Hensikten er å redusere kostnadene i rally-VM.

Etter det NTB erfarer, har minst ett av neste års fabrikkteam vært i kontakt med lillebror Solberg.

Alternativet er å sanke nye titall millioner kroner i sponsormidler på bordet og kjøre videre med eget privatteam, slik Petter Solberg har gjort de siste to sesongene.

Det nærmer seg fem år siden Petter Solberg vant en VM-runde i rally sist. I år er det blitt to annen- og to tredjeplasser som best.

(NTB)