Petter over tre minutter bak Loeb

Store bilproblemer i Rally Akropolis.

ATHEN/OSLO (Dagbladet.no): Petter har slitt med bilen gjennom den første dagen av Rally Akropolis, og er hektet av i kampen om seieren.

Problemene startet allerede på dagens første etappe, da han sklei av den glatte grusveien og ned i ei grøft. Karroseriet fikk store skader bak, blant annet ble bagasjelokket slått av bilen.

Problemene ble enda større mot slutten av dagen. Petter gikk løs på den 32 kilometer lange SS7 - dagens siste fartsprøve - med ødelagt drivaksel og støtdemper .

Nordmannen kjørte inn ett minutt og 52 sekunder bak Loeb. Loeb slo også Marcus Gröholm med 15 sekunder, og overtok dermed ledelsen sammenlagt.

God dag for Henning

Samtidig kjører Henning Solberg veldig bra, og har passert lillebror i sammendraget. Han kjørte inn 30 sekunder bak Loeb på SS7, og er definitivt med i kampen om en meget god plassering i morgen og søndag.

- Alt virker bra. I morgen vil jeg forsøke å holde plassen, og kanskje til og med forbedre den, sier Henning til WRC Radio.

Eldstebror Solberg ligger på en foreløpig sjuendeplass, ett minutt og ti sekunder bak Loeb.

FIKK EN SMELL: Petter Solbergs Subaru Impreza fikk store karosseriskader på SS2 i dag morges. Foto: Roy Wahlstrøm
FIKK EN SMELL: Petter Solbergs Subaru Impreza fikk store karosseriskader på SS2 i dag morges. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer

Lang natt

Oppladningen var ikke den beste for Petter. En lang og søvnløs natt med fare for diskvalifisering, var ikke oppladningen den beste for Spydeberg-gutten.

Bilen veide for lite etter superspesialen i går, men Subaru-teamet slapp diskvalifisering, og slapp unna med en solid bot.

Det ble likevel ikke avklart før langt på natt, og det var en trøtt Petter Solberg som startet på SS2 i dag tidlig.

- Det gikk jo ikke akkurat bra i starten. Men vi er bare 18 sekunder etter og det er langt igjen. Det er fortsatt store muligheter for å fyre skikkelig, sa Petter optimistisk etter SS4, der han ble nummer fem, 13,3 bak Sebastien Loeb.